Kim
Mode & Verzorging / Baby & Kind Leestijd: 3 minuten
Als je weet dat je zwanger bent, wil je het nieuws waarschijnlijk van de daken schreeuwen. Dit is voor veel mensen bijzonder nieuws dat ze graag willen delen met familie, collega’s en vrienden. Maar hoe vertel je het goede nieuws? In dit artikel vind je inspiratie om dit op een zo leuk mogelijke manier te vertellen. Lees het artikel

In verwachting? Zo vertel jij het goede nieuws aan je omgeving.

Leestijd: 3 minuten

Muisjes


Trakteer je vrienden, familie of collega’s spontaan op beschuit met muisjes. Zodra jij met deze traktatie aankomt zetten zullen ze de hint snel genoeg begrijpen. Afhankelijk van wanneer je dit mooie nieuws gaat vertellen kun je bijvoorbeeld zeggen “over een paar maanden weten we welke kleur het is”. Dit is een leuke en luchtige manier om te vertellen dat jij in verwachting bent.

Babyspulletjes met een boodschap


Geeft babycadeautjes met een boodschap. Hier kun je bijvoorbeeld denken aan een speen of rompertje met de tekst “I love oma” of “I love opa”. Je kunt van alles verzinnen waar je een leuke tekst op kan zetten. Dit is een leuk aandenken aan dit bijzondere moment.

Mok


Nodig iedereen die je wilt vertellen over je zwangerschap uit voor de koffie. Koop mokken met een boodschap op de bodem. Wie als eerste zijn drankje op drinkt zal de boodschap lezen. Je kunt tegenwoordig alles personaliseren, dus je kan er voor kiezen zelf je boodschap te bedenken. Je kan er bijvoorbeeld voor kiezen dat iedereen zijn persoonlijke boodschap krijgt zoals bijvoorbeeld: ‘Gefeliciteerd je wordt oom’ of ‘Gefeliciteerd je krijgt een nichtje’.

 


Shirt met hint


Eens testen hoe oplettend jouw omgeving is. Trek een shirt aan met een tekst die verklapt dat jij zwanger bent. Denk bijvoorbeeld aan een tekst als: voorzichtig, baby on board. Je kunt er ook voor kiezen om samen met je partner allebei een shirt met boodschap aantrekken zoals bijvoorbeeld: mommy to be en daddy to be.


Foto


Stuur een kaart met een foto het goede nieuws. Je kunt bijvoorbeeld een foto maken met tekstballonnen of een foto van de echo. Dat is nog eens leuke post of te versturen en binnen te krijgen. Online zijn er veel websites te vinden waarmee je mooie foto kaarten kan maken of wees creatief en maak de kaartjes zelf.

Advertentie


Hier kun je al je creativiteit in kwijt. Een leuk idee is bijvoorbeeld een folder te maken dat je binnenkort op zoek bent naar een babysitter. Je zet al je persoonlijke informatie op deze folder en geeft hem aan de mensen aan wie jij dit nieuws gaat vertellen. Onder het kopje naar wat voor oppas je op zoek bent omschrijf je de persoon aan wie je de advertentie geeft. Benieuwd wie deze hint als eerste door heeft!


Hint met broertje of zusje


Heb je al andere kinderen? Betrek ze dan in het vertellen van dit nieuws. Trek ze bijvoorbeeld een leuk shirt aan met de hint dat ze een broertje of zusje krijgen. Je kan er ook voor kiezen om een leuke foto te maken van je kinderen met een verborgen boodschap dat je zwanger bent. Zo wordt het hele gezin betrokken bij het vertellen van het goede nieuws.

 

Kinderboek


Geef een kinderboekje met een leuke tekst aan de binnenkant van het boek. Met als idee dat ze hier het kindje later uit kunnen voorlezen. Dit is een originele manier om het te vertellen en geef je ze iets tastbaars om dit mooie moment te kunnen onthouden. In de binnenkant kan je bijvoorbeeld schrijven : nog een paar maandjes oefenen en dan kan jij me voorlezen uit dit boekje.

 

Zo te zien heeft er nog niemand gereageerd. Hoe zou jij dit goede nieuws vertellen?   Deel jouw mening en reageer als eerste!
Reageer ook op dit artikel