Mode & Verzorging / Beauty Leestijd: 4 minuten
Na een heerlijke vakantie vol zon en zee kun je wellicht de nodige beautytips gebruiken. Hoe kun je bijvoorbeeld langer genieten van je mooie zomerkleurtje en op welke manier reken je af met een te droge haardos? Lees snel verder en ontdek het hier allemaal! Lees het artikel

Hydrateren en smeren: zo geniet je langer van je zomerkleurtje

Leestijd: 4 minuten

De zomer in Nederland laat het helaas tot nu toe wat afweten. Maar wellicht heb je wel flink wat zonnestralen mee kunnen pikken tijdens je vakantie. Wil je het mooie, bruine kleurtje dat je hebt opgedaan nog even behouden? Met wat simpele tips die we je hier meegeven kun je wat langer genieten van dat fijne zomerkleurtje. Ook je haar, dat door chloor- en zeewater wat te verduren heeft gehad, laat je met enkele eenvoudige verrichtingen weer glanzen als nooit tevoren.

Gebruind blijven

Voldaan en gebronsd terug van een geweldige en zonnige vakantie? Dan zal het Nederlandse weer nog wel eens koud op je dak kunnen vallen. Wil je langer van je zomerkleurtje genieten, gewoon omdat het je zo mooi staat? Je hoeft niet direct naar de zonnebankstudio te rennen om bruin te blijven. Volg de onderstaande stappen en je zult merken dat die gebruinde huid niet zomaar verdwijnt.

1.  Hydrateren

Ook al verbrand je niet, het is belangrijk om je huid in te blijven smeren met een goede aftersun. Gebruik hierna een vette bodymilk of lotion. Denk ook eens aan een fijn gezichtsmasker voor extra hydratatie. Koop er eentje bij een winkel zoals Holland & Barrett of HEMA of maak er zelf één op de volgende manier:

  • Meng een rijpe banaan, 1 theelepel honing en een paar druppels limoensap;
  • smeer op je gezicht en laat dit voor ongeveer vijftien minuten zitten;
  • spoel zorgvuldig af met lauw water.

2. Reinigen

Uren in een warm bad liggen of een uitgebreide douche nemen, is misschien niet heel erg handig wil je je kleurtje behouden. Je huid reinigen door middel van een scrub is daarentegen wel aan te raden. Ga niet als een gek aan het scrubben, maar hou het bij een milde scrub. Ben je eventueel al aan het vervellen, dan scrub je deze dode huid gelijk weg. Met als resultaat een glanzend, bruin huidje. Vergeet uiteraard na het scrubben de lotion niet.

3. Drink voldoende en eet gezond

Gezond eten, zoals groente en fruit, heeft invloed op je huid. Producten met bijvoorbeeld bètacaroteen beschermen tegen huidveroudering.

Voldoende water drinken is altijd belangrijk. Wil je langer genieten van je gebronsde huid, laat dan het water maar stromen. Water drinken verbetert de doorbloeding van je huid en het zorgt er voor dat je huidcellen minder snel afsterven.

Tijdens je vakantie heb je waarschijnlijk volop genoten en de nodige drankjes en lekkernijen genuttigd, even wat minderen met alcohol en suikers moet dan ook geen probleem zijn.

Glanzende lokken

Zon, zee en chloorwater, niet de beste ingrediënten voor je mooie haardos. Voelt je haar na de vakantie aan als een grote strobos? Met deze tips heb je in een mum van tijd weer glanzende, zijdezachte lokken.

Met onderstaande tips zeg je dat vogelnest op je hoofd vaarwel:

  • Koop bij een drogisterij een haarmasker en volg de gebruiksaanwijzingen op de verpakking.
  • Was je haar nooit met te heet water en spoel uit met koud water. Het koude water sluit de haarschubben en zo blijft het vochtgehalte in balans. Een vochtgehalte dat in balans is, zorgt weer voor het glanzende haar.
  • Warm olijfolie op en masseer het in je haar. Wikkel vervolgens je haar in aluminiumfolie en laat het voor 30 tot 45 minuten inwerken. Was je haar daarna goed uit met shampoo en lauw water. Maak je lokken droog met een handdoek en kam ze rustig door.
  • Avocado’s zijn niet alleen lekker, ze bevatten ook heel veel goede vetten. En daarmee zijn ze uitermate geschikt voor een zelfgemaakt haarmaskertje. Pureer een halve rijpe avocado en mix dit prakje met 50 milliliter yoghurt en 2 eetlepels olijfolie tot een egale massa. Masseer licht in op handdoekdroog haar en laat dit voor circa vijftien minuutjes inwerken. Spoel daarna grondig uit met lauw water. In plaats van olijfolie zou je ook een eetlepel honing kunnen gebruiken.
Zo te zien heeft er nog niemand gereageerd. Heb jij nog beautytips die na een zonnige vakantie goed van pas kunnen komen?   Deel jouw mening en reageer als eerste!
Reageer ook op dit artikel