Richard
Mode & Verzorging / Beauty Leestijd: 3 minuten
Black Friday is sinds enkele jaren niet meer uit onze samenleving weg te denken. De traditie is overgewaaid uit de Verenigde Staten, waar Black Friday al jarenlang op de dag na Thanksgiving (de vierde donderdag van november) werd gehouden. De dag staat voor het begin van het seizoen van kerstaankopen. Je kent de beelden van hordes mensen voor gesloten winkeldeuren ongetwijfeld. Lees het artikel

Je slag slaan tijdens Black Friday in België

Leestijd: 3 minuten

Halsoverkop rennen ze na opening naar binnen, niets en niemand ontziend. De mogelijkheid tot online shoppen maakt deze dag een stuk aangenamer. Als Nederlandse consument profiteer je trouwens ook van Black Friday in België.

De beste acties en hoogste kortingen online

Van drukte is gelukkig geen sprake wanneer je online gaat winkelen. Geen gedrang, geen ellenlange rijen voor de kassa en geen rekening houden met openingstijden van de winkels die je wilt bezoeken. Black Friday in België geldt net als bij ons namelijk ook gewoon in de deelnemende webshops. De meeste webshops hebben een aparte Black Friday pagina, maar natuurlijk kun je ook een verzamelplatform raadplegen. Daar vind je een overzicht van de beste acties en hoogste kortingen.

Korting kan op verschillende manieren worden gegeven

Ben je van plan online te gaan shoppen tijdens Black Friday in België? Wees je er dan van bewust dat kortingen niet altijd in de vorm van kortingscodes worden afgegeven. Alhoewel dit meestal wel het geval is, kun je de korting ook ontvangen als een cashback. Dit betekent dat je de volledige prijs van het product afrekent en daarna een deel van het aankoopbedrag op je bank krijgt teruggestort. Wees er van tevoren dus goed van op de hoogte wat de exacte procedure is, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Toekomstverwachtingen voor Black Friday in België

Black Friday in België bestaat al enkele jaren, maar pas in 2017 kwam het in het land tot een ware doorbraak. De overkoepelende organisatie voor e-commerce in België stelde toen voor het eerst dat Black Friday groter was dan de traditionele uitverkoop. De verwachting is dat er in de toekomst nog meer webwinkels aan Black Friday in België zullen deelnemen. Dit geldt niet alleen voor de bekende ketens, maar ook voor de kleinere webwinkels. Black Friday in België valt in 2021 op vrijdag 26 november. In 2022 zal dat op vrijdag 25 november zijn.

Een buitenkansje voor de Nederlandse consument

Meer en meer winkels nemen aan het fenomeen deel om zo niet alleen hun omzet een boost te geven, maar ook aan hun naamsbekendheid en klantenbinding te werken. In België houden consumenten wat sterker vast aan een specifiek merk, waardoor Black Friday een mogelijkheid is voor bedrijven om zich toch bij hen in de kijker te spelen. Ook voor Nederlandse consumenten is Black Friday in België aantrekkelijk. Dankzij de overeenkomsten in taal en trends is het online winkelen bij de zuiderburen vrijwel net zo makkelijk als in digitaal Nederland. Black Friday is misschien wel de beste tijd om een mooi horloge te kopen?

Door de bomen het bos blijven zien dankzij kortingbelgië.be

Heb je geen tijd om zelf alle koopjes binnen de webshops af te struinen, maar wil je toch op de hoogte raken van de aanbiedingen die voor jou wellicht aantrekkelijk zijn? Dan kies je ervoor om verzamelplatform kortingbelgië.be te bezoeken, waar je een overzicht van alle kortingscodes voor Black Friday in België treft. De kortingen zijn handig op aanbieder gerangschikt. Zo kun je ook tijdens Black Friday in België de bomen door het bos blijven zien en profiteren van aantrekkelijke aanbiedingen.

Zo te zien heeft er nog niemand gereageerd. Er zijn nog geen reacties.   Deel jouw mening en reageer als eerste!
Reageer ook op dit artikel