alicia
Mode & Verzorging / Beauty Leestijd: 2 minuten
De dag van vandaag zijn er veel vegan alternatieven voor vlees en kun je deze makkelijk in de supermarkt kopen. Op vlak van make-up staan we nog niet zo ver. Vegan make-up staat gekend voor zijn kwalitatieve ingrediënten die niet op dieren worden uitgetest of ingrediënten van dierlijke oorsprong hebben. Helaas hangt hier vaak nog een prijskaartje aan. Wij hebben voor jou de meest budgetvriendelijke vegan brands uitgezocht! Lees het artikel

Vegan make-up voor een klein prijsje

Leestijd: 2 minuten

HEMA
Goedkoop, kwalitatief en vegan? Dan moet je bij HEMA zijn! De B.A.E. make-up lijn van HEMA is de Vegan Award winnaar van 2019 als beste vegan nieuwkomer. Het assortiment bevat 130 producten, keuze genoeg dus. B.A.E. staat voor before anything else, hiermee willen ze zeggen dat je de beste versie van jezelf naar boven moet proberen halen voor je aan iets anders begint. Je kan hier zowel basic als iets specialere make-up vinden voor dat tikkeltje meer.

Action
Het make-up merk van Action “Max en More” heeft een nieuw jasje gekregen. Alle producten zijn sinds kort vegan en ze hebben een luxueuzer design gekregen. Daarnaast zijn de producten ook dermatologisch getest en geschikt voor ieder huidtype. De collectie bestaat uit 26 budgetvriendelijke items. De prijzen variëren tussen €0.69 en €1.99


Lush
Misschien wel meteen 1 van de bekendste merken is Lush. Al meer dan 20 jaar creëert LUSH verse handgemaakte cosmetica voor klanten over de hele wereld. Hier vind je alle soorten zepen, crèmes en make-up. Niet alleen zien hun producten er super cute uit, maar hebben ze ook een vegan assortiment. Het is misschien een iets duurder merk, maar Lush is fel gekant tegen dierproeven en ontwikkelde vanaf de start een inkoopbeleid dat ervoor zorgt dat geen enkele leverancier op dieren test. Ook financieren ze het werk van mensen die op zoek zijn naar wreed vrije oplossingen voor het testen van cosmetica zonder het gebruik van dieren. Bij de start van Lush bezochten ze een delicatessenwinkel in Londen, dat gaf ook de aanzet tot het gebruik van verse ingrediënten te gebruiken in de cosmetica en het gebruik van conserveringsmiddelen in het assortiment terug te dringen.

 

Essence
Een ander diervriendelijk merk is Essence. Dit merk is vanaf het begin al tegen dierproeven geweest, ja, zelfs voor dit wettelijk verboden werd. Je kan hun producten onder andere in Kruidvat kopen. 70% van het volledige assortiment is vegan en de overige 30% is helemaal cruelty-free. In de toekomst willen ze uitbreiden naar 100% vegan producten. Bijna al hun producten zijn onder de €5, win-win dus! Ben je toch nog niet helemaal overtuigd? Lees dan het lovende artikel dat PETA over Essence heeft geschreven.

 
Zo te zien heeft er nog niemand gereageerd. Wat is jouw lievelings vegan make-up merk?   Deel jouw mening en reageer als eerste!
Reageer ook op dit artikel