Claudia
Mode & Verzorging / Gezondheid Leestijd: 2 minuten
Rust is ontzettend belangrijk, maar niet iedereen heeft het budget om ieder weekend naar het spa te gaan of een professionele masseur te bezoeken. Hoe kun je nu op een goedkope manier toch voor voldoende rust zorgen? We geven je een aantal tips! Lees het artikel

5 goedkope manieren om tot rust te komen

Leestijd: 2 minuten

Laat de natuur je helpen

De natuur biedt ons van alles: waaronder planten waarvan bepaalde onderdelen een rustgevende werking op ons mensen zou hebben. Natuurlijke ingrediënten zoals de ingrediënten die in CBD olie verwerkt zijn zouden lichaam en geest wat meer rust kunnen geven. Ook ingrediënten als ginseng en Lavender kunnen een positieve invloed hebben op de staat van het lichaam. Kijk even wat voor ingrediënten het beste bij je passen, en welke invloed ze op jouw lichaam en geest lijken te hebben. Het grootste voordeel is dat dit soort oliën, druppeltjes of tabletjes vaak niet eens zo gek duur zijn!

Ga lekker wandelen

Frisse lucht en beweging zijn goed voor lichaam en geest. Een flinke wandeling zorgt ervoor dat je bloed sneller gaat stromen, dat afvalstoffen makkelijker afgedreven worden en dat je lichaam allerlei gelukshormoontjes aanmaakt. Een flinke wandeling geeft je de kans om je hoofd even leeg te maken, nergens aan te denken en gewoon lekker te lopen. Het mooiste is dat een wandeling je helemaal niets kost!

Laat jezelf masseren

Nu is een massage bij een professionele masseur vaak wat aan de dure kant, maar je hebt vast vrienden of familieleden die in staat zijn een degelijke massage te geven. Nu hoef je niet voluit op een tafel te gaan liggen, maar iemand die even je schouders en rug kneedt kan je ongelooflijk veel ontspanning en rust bieden - en kost je helemaal niets!

Leer mediteren

Mediteren is gratis, zorgt voor ontspanning, laat je tot rust komen en geeft je uiteindelijk meer energie. Hoewel het niet altijd even makkelijk is om te beginnen, is het een skill die door iedereen te leren is. Meditatie kan zelfs zoveel rust geven dat een paar minuutjes mediteren per dag genoeg is om je zowel rust als nieuwe energie te geven.

Volg een YouTube tutorial

Heb je altijd al meditatielessen of yogalessen willen volgen maar heb je er het budget niet voor? Ga dan gewoon even lekker op YouTube zoeken. Er zijn maar genoeg losse lessen te vinden die jou net dat beetje rust kunnen geven dat je zoekt - zonder dat je hiervoor hoeft te betalen! Naast YouTube tutorials kun je online ook maar genoeg geschreven online cursussen en trainingen volgen die je weinig tot niets hoeven te kosten.

 

Zo te zien heeft er nog niemand gereageerd. Hoe kom jij thuis helemaal tot rust?   Deel jouw mening en reageer als eerste!
Reageer ook op dit artikel