Mode & Verzorging / Gezondheid Leestijd: 4 minuten
Krabben, krabben, krabben maar! Kriebelende beestjes zorgen voor zoveel jeuk dat je bijna je hoofdhuid kapot zou krabben. Niemand zit te wachten op luizen, maar heb je ze eenmaal, dan moet je er snel vanaf. Hoe je dat doet en hoe je ze voorkomt, dat ontdek je hier op Goedkoop.nl. Dus lees snel verder en reken af met hoofdluis! Lees het artikel

Laat je er niet inluizen! Hoofdluis bestrijden en voorkomen doe je zo!

Leestijd: 4 minuten

Geef luizen geen kans!

We hebben er wellicht allemaal weleens last van gehad: luizen. Vervelende kriebelende beestjes waar je erg moeilijk vanaf komt. Kinderen lopen ze vaak op via vriendjes op school. Kun jij wel wat hulp met luizenbestrijding gebruiken? Ieder jaar organiseert het Landelijk Steunpunt Hoofdluis de Luizendag. Deze Luizendag vindt plaats op de eerste woensdag na de krokusvakantie, met als doel om alle kinderen op hetzelfde moment luisvrij te krijgen. Op één moment op de dag worden alle kinderen gecontroleerd op luizen en direct behandeld. Zo is heel Nederland tegelijkertijd luisvrij. Geef luizen geen kans en doe ook mee met de jaarlijkse Luizendag!

Met z'n allen tegen hoofdluis

Niemand heeft graag luizen, maar om in je eentje van de nare beestjes af te komen is een hele klus. Veel makkelijker wordt het wanneer we met z’n allen tegelijk iets doen om luizen uit te roeien. Maar hoe gaat de Luizendag precies in z’n werk? Op de eerste maandag na de krokusvakantie krijgen alle leerlingen voorlichting over wat luizen precies zijn en hoe je kunt voorkomen dat je ze krijgt. Alle kinderen krijgen een informatiefolder mee naar huis, zodat ook de ouders goed op de hoogte gesteld kunnen worden. De dag hierna, op dinsdag, is het de bedoeling dat alle ouders hun kinderen thuis controleren op luizen. Dit kun je doen door uitgebreid te kammen met een speciale luizenkam. Vervolgens zullen de kinderen op de Luizendag zelf nog eens gekamd worden op school. Als het goed is zijn alle kinderen dan luisvrij. Hierna is het de uitdaging dit ook zo te houden.

Een brief meegekregen van juf of meester met de melding dat er luizen gesignaleerd zijn? Meteen even checken of jouw zoon of dochter ook hoofdluis heeft. Onderneem direct actie en bestel hier bij Drogisterij.net je luizenkam.

Hoofdluis: niet alleen bij kinderen

Veel mensen denken dat het hebben van hoofdluis betekent dat een persoon vies is en zich niet goed genoeg wast. Dit is echter onzin: ook mensen die hun haar dagelijks wassen, hebben kans op een luizenbesmetting. Luizen verspreiden zich door van het ene hoofd op het andere hoofd over te lopen. Ze kunnen niet springen, zoals vlooien. De reden dat kinderen vaker last hebben van hoofdluis dan volwassenen, is omdat zij vaker met hun hoofden dichtbij elkaar zitten. Denk hierbij aan knuffelen of stoeien. Ook kunnen luizen overlopen van de ene op de andere jas, wanneer twee jassen naast elkaar aan de kapstok hangen. Omdat de luizen zo makkelijk overgegeven worden van het ene naar het andere kind, is het belangrijk de beestjes met z’n allen tegelijk aan te pakken.

Gouden tip van Goedkoop.nl

Droog of juist vet haar, schilfers…geef je hoofd en haar de nodige verzorging en je hebt in een mum van tijd weer prachtige, glanzende lokken. Bij Haarshop.nl bestel je snel en eenvoudig al jouw benodigde haarproducten onder 1 dak. Bovendien doe je dit zeer regelmatig met interessante korting!

Bestel nu!

Wat kunnen we doen?

Niemand heeft graag parasieten op zijn hoofd. Hoewel luizen gelukkig geen ziektes overbrengen, is de jeuk die ze veroorzaken toch niet erg prettig. Hoe voorkom je een luizenbesmetting? En hoe raak je ze kwijt als je ze al hebt? Wanneer je hoofdluis ontdekt bij jezelf of bij je kind, is het zaak om direct in actie te komen. De beestjes leggen eieren, ook wel neten genoemd, op de hoofdhuid. Wanneer deze uitkomen, heb je er weer nieuwe luizen bij. Hoofdluis verspreidt zich hierdoor snel, en hoe meer er zijn, hoe lastiger je er vanaf komt. Het beste kun je dagelijks één of twee keer uitgebreid kammen met een speciale luizenkam. Deze kam haalt alle neten en luizen uit het haar. Wanneer dit niet genoeg is en je luizen blijft vinden, zijn er andere remedies mogelijk om van de besmetting af te komen.

Anti-luizen producten

Voorkomen is altijd beter dan genezen. Ook als je van de luizen af bent, is het dus slim om regelmatig te blijven controleren op nieuwe neten en luizen. Wanneer alleen kammen niet genoeg blijkt te zijn, kun je de hoofdluis behandelen met anti-luizen middeltjes. Er zijn veel verschillende producten tegen luizen op de markt. Zo kun je kiezen uit lotion, shampoo, gel of spray. Het is belangrijk om een product te kiezen dat actieve stoffen bevat om luizen tegen te gaan. Voorbeelden van zulke actieve stoffen zijn dimeticon, oligodeceenolie of permetrine. Wanneer het product één van deze stoffen bevat, zal deze effectief z’n werk doen. Reken af met die vervelende jeuk, reken af met hoofdluis, en koop hier bij Holland & Barrett shampoo tegen hoofdluis.

Zo te zien heeft er nog niemand gereageerd. Heb jij nog tips om hoofdluis te bestrijden of te voorkomen? Deel ze hieronder met ons in een reactie.   Deel jouw mening en reageer als eerste!
Reageer ook op dit artikel