Fleur
Mode & Verzorging / Gezondheid Leestijd: 3 minuten
Onze huid verandert door de jaren heen. Hoe ouder je wordt, hoe meer je te maken krijgt met oneffenheden, pukkeltjes en poriën. En zodra dit wat minder wordt, begin je alweer rimpels te krijgen. Heb jij nu last van je huid en ben je al die puistjes bui? Dan is het slim om eerst eens te kijken wat voor type huid jij nu eigenlijk hebt. Zodra je dit weet kun je aan de slag met juiste benodigde huidproducten. We zullen eens naar de 5 verschillende huidtypes kijken. Lees het artikel

Verzorg jij je huid wel op de goede manier? Kom er nu achter!

Leestijd: 3 minuten


Normale huid

Een normale huid herken je aan meerdere aspecten. Ten eerste, de huid ziet er gezond en stralend uit zonder oneffenheden. De poriën zijn niet goed te zien en de huid is niet te vet waardoor het glimt, maar ook niet te droog waardoor je schilfers ziet. In principe mag je van geluk spreken als je dit hebt. Deze mensen hebben namelijk weinig tot geen klachten over hun huid. Maar ondanks dat deze huidtype weinig problemen kent, is het wel van belang dat je ook dit huidtype goed verzorgt. Met behulp van een reinigingslotion reinig je de huid en haal je de viezigheid weg die verborgen zit. Daarna de huid verfrissen met een tonic en een crème en je bent klaar om te gaan!

Vettige huid

In tegenstelling tot een normale huid, heeft de vettige huid wat meer complicaties. Er zit een glanzende laag over de huid door de vettigheid, poriën zijn goed zichtbaar en je hebt veel last van puistjes. De aanmaak van talg bij dit huidtype is hoger dan bij de rest, daarom is het belangrijk dat je een goede cleanser gebruikt die de huid reinigt. Hiermee haal je het overtollige talg weg. Let wel op! Gebruik geen cleansers waarin alcohol verwerkt zit, aangezien dit de talgproductie juist versterkt. Na het cleansen is het belangrijk dat je een gezichtscrème aanbrengt op waterbasis. Er zit wel een voordeel aan dit huidtype en dat is dat rimpels minder snel tevoorschijn komen!

Droge huid

Dit huidtype wordt herkent aan de schilferigheid en oneffenheden. De huid maakt weinig talg aan en hierdoor wordt de huid zodanig droog dat het gaat schilferen. Een droge huid komt doordat de huid te weinig vocht vasthoudt, waardoor er dus een laag vochtgehalte ontstaat. Wat dus heel belangrijk is om te gebruiken als je dit huidtype hebt, is een goede hydraterende creme. Zo’n crème verzorgt de huid goed en zorgt ervoor dat de huid wat vetter wordt. Het beste is het beste om een crème te gebruiken op oliebasis.

Gecombineerde huid

Een gecombineerde huid bestaat uit een vette en droge huid. Je wangen zijn vaak wat droger en je voorhoofd, neus en kin vaak wat vetter. Hierdoor zou je denken dat het lastig is deze huidtype te behandelen, maar dat is niet het geval. Gebruik voor de droge plekken een crème op oliebasis en voor de vettige plekken de cleanser en de crème op waterbasis. Eigenlijk precies zoals hierboven bij beiden huidtypes uitgelegd staat.

Gevoelige huid

Deze huidtype is een lastige. Dit komt doordat de huid op allerlei verschillende factoren slecht kan reageren. Denk als voorbeeld aan zonlicht, de huid reageert hier snel op. Het is lastig om dit type te behandelen, omdat de huid vaak zelf geërgerd wordt door de meeste crèmes en lotions etc. Daarom is het het best om zo weinig mogelijk producten te gebruiken waarin chemische stoffen en zuren zitten. Deze producten kun je vaak bij de dermatoloog vinden. De producten die je vooral gebruikt heten hypoallergene huidverzorgingsproducten.
 

Zo te zien heeft er nog niemand gereageerd. Wat is jouw huidverzorgingroutine?    Deel jouw mening en reageer als eerste!
Reageer ook op dit artikel