Mode & Verzorging / Gezondheid Leestijd: 5 minuten
Van tandpasta om je sneakers mee schoon te maken tot cola tegen kalkaanslag: de meeste huis-tuin-en-keukenmiddeltjes kennen we inmiddels wel. Er zijn genoeg alledaagse middelen te vinden die voor veel dingen nuttig zijn. Maar welke tips en trucs zijn nu geschikt voor de zomer? Goedkoop.nl ging voor je aan de slag, lees dus gauw verder... Lees het artikel

Voorbereid vakantie vieren met deze slimme huis-tuin-en-keukentips

Leestijd: 5 minuten

Zweetvoeten, blaren, verbrande huid, muggenbulten... het is geen fijne opsomming, maar wel een van de schaarse nadelen aan de zomer. Toch zijn er genoeg huis-tuin-en-keukenmiddeltjes waarmee je met een gerust hart kunt ontspannen aan het strand, op de camping, in het park of simpelweg je eigen knusse tuintje. Daarom hebben we tien nuttige tips klaarstaan zodat je voorbereid op vakantie gaat.

1. Hoofdpijn? Bijt op een potlood

Zelfs de vakantieperiode kan een hoop stress teweegbrengen. Vermoeidheid en stress leidt vaak tot hoofdpijn. Toch is in deze gevallen een aspirientje niet altijd nodig. Hoofdpijn wordt vaak veroorzaakt door samengetrokken spieren in het gezicht. Bijt dus (in de breedte) op een potlood en je spieren zullen zich ontspannen. Het resultaat? De hoofdpijn wordt minder of verdwijnt zelfs.

2. Lekker lang lekker ruiken? Smeer Vaseline op je pols!

Met dit warme weer is lekker ruiken belangrijk, vooral als je gezellig een terrasje pakt. Smeer daarom Vaseline op de plekken waar je parfum hebt zitten, bijvoorbeeld op je pols. Zo blijft de geur beter zitten en blijf je lekker ruiken.

Lekker ruiken en op zoek naar een beetje verfrissing? Denk eens aan een body mist. Je kunt het op je hele lichaam gebruiken en is vaak veel voordeliger dan een parfum. Bestel hier bij Yves Rocher jouw favoriete body mist!

3. Honing smeren op een koortslip

Hartstikke vervelend, zo’n koortslip of blaasje op de mond. In veel gevallen ontstaan deze door teveel zon. Droog het blaasje of de koortslip dus uit met wat honing of bloemsuiker en je bent er een stuk sneller vanaf.

4. Voorkom blaren na een goede wandeling

Net nieuwe sneakers gehaald? Verminder de kans op blaren en spuit deodorant in je schoenen. Heb je toch een flinke sprint getrokken en een paar flinke blaren te pakken? Gebruik dan een paar watjes met daarop Listerine. Dep deze mondspoeling zo’n drie keer per dag op de blaren en je ziet ze gauw verdwijnen. Shop hier bij Drogisterij.net je Listerine en deorant met flinke korting!

5. Houd je sneakers schoon met tandpasta

Tandpasta, dat lees je goed. Niet alleen geschikt voor een mooi gebit, maar ook nog eens voor de randen van je schoenen. Na een zomerse tocht over ruw en stoffig terrein zijn je dierbare sneakers wel toe aan een schoonmaakbeurt. Gebruik daarom een beetje tandpasta op een tandenborstel of wattenschijfje. Smeer dit over de vieze randen, laat het 30 minuten inwerken en veeg het weg met een nat doekje. Zeg vaarwel tegen vlekken.

Zijn je witte sneakers nu zo vies dat je ze ook met een beetje tandpasta niet meer schoon krijgt? Geen nood, bij vanHaren shop je toffe, witte sneakers al voor minder dan €15! Kijk hier maar eens wat je voor een hip paar schoenen je voor minder dan 2 tientjes bestelt.

6. Theezakjes in je schoenen

Naast het voorkomen van blaren en het schoonmaken van je schoenen is het voorkomen van stinkvoeten ook nooit verkeerd. Helaas zijn stinkende sneakers juist een zekerheid met dit warme weer. Doe daarom theezakjes in je schoenen en laat ze een nachtje staan. Gooi de theezakjes weg en je hebt schoenen en voeten die naar thee ruiken. En die nare geurtjes? Die zijn geabsorbeerd door de theezakjes. 

7. Verbrande huid?

Welke factor je ook gebruikt, verbranden doen we allemaal wel eens. Gelukkig zijn er tientallen middeltjes om snel van je verbrande huid af te komen. Zet bijvoorbeeld een potje kamillethee dat de huid kalmeert, drink genoeg water en dep wat appelazijn via een washandje over de verbrande plekken. Gauw genoeg kun je weer zonnebaden op het strand.

Voorkomen is natuurlijk altijd beter dan verhelpen. Lees hier in ons artikel alles over de juiste zonbescherming en voorkom zo een rood, zonverbrand huidje!

8. Op de camping met je kids: pas op voor uitdroging

Gezellig met je kinderen of kleinkinderen op de camping? Met veel zon en veel buitenactiviteit zijn ze vatbaar voor uitdroging, met alle gevolgen van dien, zoals diarree. Niet alleen genoeg drinken is belangrijk, voeding ook. Eet dus niet te vaak vettig vlees maar rijst, soep en kopjes thee.

9. Muggen, bijen, wespen: wat doe je er tegen?

De zomer is het seizoen van de vliegende beestjes. Gestoken worden is dus moeilijk te voorkomen. Desondanks zijn er

makkelijke manieren om bultjes en steken te genezen. Ben je ’s nachts aangevallen door een vervelende mug? Smeer de bult in met azijn. Gebruik eveneens een alcoholdoekje om het speeksel van de mug te verwijderen. Een wespensteek verhelp je op zijn beurt dan weer met een beetje olijfolie. Gestoken door een bij? Verminder de zwelling door wat ammoniak te deppen.

10. Olijven tegen wagenziekte

Een lange reis maken, maar altijd zo’n last van wagenziekte? Het klinkt vreemd, maar dit verminder je door enkele olijven te eten voor vertrek. Bij misselijkheid produceren je slijmvliezen namelijk meer speeksel, waardoor je vervolgens nog misselijker wordt. De stof ‘tannine’ in olijven drogen je mond uit, waardoor dit net dat beetje kan helpen bij het voorkomen van wagenziekte. Laat die reis maar beginnen!

Zo te zien heeft er nog niemand gereageerd. Er zijn vast nog vele andere huis-tuin-en-keukenmiddeltjes... Weet jij een goede? Deel het hieronder in een reactie met ons!   Deel jouw mening en reageer als eerste!
Reageer ook op dit artikel