Richard
Mode & Verzorging / Kleding Leestijd: 3 minuten
Het moment waar je al jaren op wacht is eindelijk aangebroken. Jullie gaan trouwen! Het hoogtepunt en afsluiter van deze reis is natuurlijk jullie mooie trouwdag. Toch is het kiezen van een trouwjurk ook al een hoogtepunt op zichzelf. Met de crisis waar we in aan het belanden zijn, heb je wellicht iets minder budget, maar ook daarvoor kun jij een prachtige bruidsjurk scoren. Hoe je dat precies voor elkaar krijgt, dat lees je dan weer in dit artikel! Lees het artikel

Een goedkope maar elegante bruidsjurk kiezen doe je zo!

Leestijd: 3 minuten

Vind jouw stijl

Online kun je al veel verschillende modellen en stijlen vinden van bruidsjurken. Ga daarom eerst eens op internet zoeken naar de jurken die jij prachtig vindt. Maak daar bijvoorbeeld een moodboard van. Wel in het geheim natuurlijk, want het moet tenslotte een verrassing blijven voor je partner. Het voordeel van online zoeken is dat je al een idee krijgt van wat jij mooi vindt. Je kunt dan ook al zien waar je die eventuele bruidsjurken kunt passen. Dat is ideaal, want dan hoef je niet langs verschillende winkels te gaan. Bruidswinkels zijn vaak toch een eindje rijden en dat kost veel benzine. Dan kan het ook nog zijn dat je niet bij die winkel slaagt en er nog een paar moet bezoeken. Door gericht op internet te zoeken, kun je dat wellicht ondervangen. Je hebt je immers online al voorbereid en komt daardoor als het goed is bij de juiste winkel terecht.

Maak een bewuste keuze

Als je budget wat kleiner is geworden, dan moet je eens bewuster gaan kijken. Het op maat maken van een trouwjurk, daar kun je niet omheen. Dat is iets wat moet gebeuren. Het liefst wil je ook niet te veel budgetteren op een trouwjurk, want dat maak je maar een keer in je leven mee. Jij moet stralen op jouw prachtige trouwdag en daar is de jurk een groot onderdeel van. Waar je dan weer wel op kunt besparen is bijvoorbeeld de accessoires. Soms kun je beter zelf op zoek gaan naar de accessoires. Bij andere winkels is het juist zo voordelig dat je ze het beste daar kunt shoppen. Maak daarom bewuste keuzes waar je iets gaat kopen. Dat kun je van te voren ook al helemaal uitzoeken.

Stel een budget samen

Een bruiloft kost altijd meer dan je in eerste instantie dacht. De jurk is daar al een groot onderdeel van. Spreek daarom eerst met je partner af wat jullie uit willen geven aan de bruiloft. Hoe groot of klein willen jullie de dag maken? Als je weet hoeveel budget je hebt, dan ben je er nog niet. Je kunt dat budget beter in kleine stukken verdelen. Hoeveel geld wil je uitgeven aan de jurk en het pak? Hoeveel mag de bruidstaart kosten? Hoeveel geld gaat er naar de catering? Als je die kosten bij elkaar optelt, weet je hoeveel er bijvoorbeeld over blijft voor de decoratie. Dat is namelijk een onderdeel waar je makkelijker op kunt besparen, omdat je veel zelf kunt.

Nu je weet hoeveel geld er beschikbaar is voor de jurk, kun je ook weer gerichter shoppen. Jurken die ver boven het budget zitten, vallen dan automatisch al af. Of het moet zijn dat je ouders zo gul zijn om mee te betalen aan de bruidsjurk en het bruidspak. Voor sommigen is dat een traditie, terwijl anderen het geld helaas niet kunnen missen. Je kunt van je ouders natuurlijk ook niet verwachten dat ze een enorm groot bedrag bij leggen. Al zou het in sommige gevallen wel helpen om jou in de mooiste bruidsjurk te krijgen.

Zo te zien heeft er nog niemand gereageerd. Er zijn nog geen reacties.   Deel jouw mening en reageer als eerste!
Reageer ook op dit artikel