Mode & Verzorging / Kleding Leestijd: 4 minuten
Sta jij regelmatig voor je kledingkast met geen flauw benul van wat je aan wil trekken die dag? Grote kans dat je een paar essentiële basics mist! Hiermee worden de klassiekers bedoelt die eigenlijk in elke kledingkast horen te hangen. Lees meer om uit te vinden welke klassiekers er bedoeld worden! Lees het artikel

Met deze stukken in je kast heb je van kledingstress geen last!

Leestijd: 4 minuten

De meeste vrouwen vinden het belangrijk en leuk om met de mode mee te gaan en volgen de nieuwste modetrends dan ook op de voet. Er is niets mis mee om af en toe een artikel te kopen waar je nu super blij van wordt, maar waar je na een jaar misschien op uit gekeken bent. Het is daarom des te belangrijker om een paar essentiële kledingstukken in je kledingkast te hebben, die tijdloos en bij elke gelegenheid een juiste keus zijn. Hieronder een kort lijstje van tijdloze kledingstukken die elke vrouw in de kast zou moeten hebben.

1. Een perfect passende spijkerbroek

Zwart of blauw? Maakt in dit geval niet zoveel uit; kies waar jij blij van wordt. Regel nummer 1: de broek moet mooi aansluiten op jouw figuur. En laat dit nou net het struikelblok zijn voor veel vrouwen. Veel merken werken met lengte- en breedtematen, waardoor het makkelijker wordt een broek te vinden die precies voor jou gemaakt is. Kies een model dat past bij jouw figuur en laat je hierover adviseren in de winkel. Een jeans kan bijna het hele jaar gedragen worden, dus daar mag ook best in geïnvesteerd worden. Om toch een beetje op de portemonnee te letten is het goed om naar kortingscodes en aanbiedingen te kijken.

Handig: Met de Men at Work jeans fit guide wordt het zoeken naar een geschikte jeans al een stuk gemakkelijker.

2. Little black dress

Oftewel een (medium) kort zwart jurkje, geïntroduceerd door Coco Chanel herself. Een klassieker in bijna alle situaties! In het begin was er veel kritiek op, aangezien zwart de kleur van de rouw was. Tegenwoordig kun je met zwart alle kanten op. Heb je een date? Feestje? Ben je jarig? Een etentje? Ga je op stap? Een bruiloft? Het is een cliché, maar in alle gevallen is de little black dress de oplossing voor je kledingcrisis.

3. Basic t-shirts

Waaronder een simpel, soepelvallend wit t-shirt en een leuke met streepjes. Eindeloos te combineren! De shirts kunnen simpel op een spijkerbroek gedragen worden, of juist gecombineerd met een blazer voor een meer sophisticated look, maar ook kun je ervoor kiezen om de shirts in een rokje te stoppen.

4. De perfecte blazer

Elke vrouw zou ten minste een perfect passende blazer in haar kast moeten hebben, ook al werk je niet bij een heel formeel kantoor. Een blazer flatteert en wanneer de taille op de goede plek zit, laat hij het vrouwelijke silhouet perfect uitkomen. Let bij het kopen van een blazer op de mouwen en schouders. Mouwen moeten de goede lengte hebben: bij het naar voren strekken van de armen horen de uiteinden van de mouwen niet op je ellenbogen te zitten. Blazers hebben vaak schoudervullingen en het is dus goed om te kijken of deze passen bij de rest van je figuur.

5. Zwart laarsje

Hier geldt eigenlijk hetzelfde voor als bij de little black dress. Een zwart laarsje past onder veel outfits en is geschikt voor veel verschillende gelegenheden. Van een sollicitatie, waarbij je een skinny jeans met nette blouse draagt, tot jurkje of rokje; de mogelijkheden zijn eindeloos.

6. Beha

Onmisbaar in de garderobe van de vrouw. Bijna iedere vrouw draagt dagelijks een beha, daarom is het des te belangrijker dat deze lekker zit en mooi aansluit op jouw lichaam. Wist je dat zo’n 70% van de vrouwen dagelijks met een te grote of te kleine bh rondloopt? Laat je daarom opmeten in een lingeriezaak. De medewerkers zien dagelijks borsten in alle soorten en maten; je hoeft je dus echt nergens voor te schamen. Bovendien, hoe fijn is het om daarna met de perfecte beha de winkel uit te lopen? Doen dus!

Ook al worden deze artikelen als de basis van je kledingkast gezien, bedenk je altijd goed of een kledingstuk wel een toevoeging voor jouw garderobe is. Een blazer is leuk, maar past het niet bij jou, voel je je er niet goed bij of twijfel je of je het wel gaat dragen? Niet doen! Er zijn voor al deze artikelen ook alternatieven; wat dacht je bijvoorbeeld van een leren jasje? Dat is misschien meer jouw stijl. Shop ze!

Zo te zien heeft er nog niemand gereageerd. Welk kledingstuk mag volgens jou niet ontbreken in een kledingkast? Deel het hieronder met ons in een reactie.   Deel jouw mening en reageer als eerste!
Reageer ook op dit artikel