Mode & Verzorging / Schoenen & Accessoires Leestijd: 4 minuten
Kan jouw kledingkast ook wel een grote opruimbeurt gebruiken? Ga dan aan de slag met deze tips en voor je het weet ziet jouw kast er weer verzorgd uit! Lees het artikel

Help, een rommelige en overvolle kledingkast… Wat te doen?

Leestijd: 4 minuten

Laatst kwam ik tot de conclusie dat mijn eigen kledingkast er té rommelig bij lag. Toen ik mijn favoriete jurkje niet meer kon vinden, besloot ik dat het tijd was voor een grote opruiming. Maar hoe pak je dat nu het beste aan? Ik ondernam een nieuwe poging voor een geordende kledingkast en deel mijn bevindingen graag met jullie.

 

kledingkast opruimen

 

Hoe begin je aan het opruimen van je kledingkast?’, dat was de grote vraag die ik mezelf stelde. Natuurlijk wist ik al lang het antwoord, want een overvolle kledingkast verdient duidelijk minder kleding. Helaas, vaak moet je er toch aan geloven bij het opruimen van je kast…

1. Het kaf van het koren scheiden

Oké, natuurlijk vind je zowat al je kleding leuk, je hebt het immers niet voor niets gekocht. Maar is die oude trui of die verwassen jeans nu nog wel echt zo geweldig? Ben eens realistisch over je eigen kleding, wat kan er weg?

Bedenk ook zeker wat je wel en niet meer aantrekt. Die jurk die je al een jaar niet meer draagt zal je waarschijnlijk volgende maand ook niet aandoen. Bovendien kun je er ook anderen blij mee maken. Geef je kleding bijvoorbeeld aan een goed doel voor een voldaan gevoel. Wil je juist een zakcentje overhouden aan je oude kleding, zodat je weer nieuwe kunt kopen. Lees dan in onze ‘Mini guide voor het (ver)kopen van tweedehands kleding’ hoe je dat aanpakt.

2. Tijd om in te richten

Zo, de bezem is nu flink door je kast gehaald. Tijd om je kleding opnieuw te ordenen. Een slim ingerichte kledingkast bestaat uit de juiste hoeveelheid laden, planken en hangers. Wat voor jou van toepassing is, dat is natuurlijk persoonlijk. Wel is het slim om bijvoorbeeld aparte laden te maken voor je slips, bh’s en sokken. Zo houd je overzicht.

kledingkast inrichten

Heb je veel blazers, blouses en jurken, oftewel items die je liever niet opvouwt? Zorg dan dat je voldoende plek hebt voor kledinghangers. T-shirts en hemdjes zijn perfect op te vouwen en op een stapel te leggen. Dit bespaart plek.

Verder is het slim je kleding op kleur te sorteren. Het ziet er sowieso al een stuk netter uit, maar het is ook nog eens handig met het kiezen van je outfits. Vind je het juist handig om bepaalde outfits bij elkaar te hangen? Door een lipje van een blikje fris over de haak van de kledinghanger te schuiven, creëer je een opening waar je een nieuwe hanger aan kunt hangen. Zo heb je bijvoorbeeld die pantalon met blouse direct te pakken!

Gouden tip van Goedkoop.nl

Onverwachts plek over? Een nieuwe outfit is natuurlijk altijd welkom. Zeker als je die shopt met korting! Snuffel daarom eens rond tussen alle kledingpromoties van dit moment en vind die perfecte jurk, trui, broek, tas, schoenen…

Ontdek de kortingen!

3. Opgeruimd houden, het is een kunst!

Je kledingkast ligt er nu weer glamoureus bij, jee! De vraag is alleen voor hoelang. Een avondje stappen, een borrel van het werk of een afspraak met vrienden. Je weet niet wat je aan wilt en trekt kledingstuk na kledingstuk uit de kast. Herkenbaar? Uit ervaring kan ik zeggen dat mijn kledingkast binnen no-time weer overhoop ligt doordat ik te vaak mijn outfit switch.

Maar hoe kan dit in de toekomst nou voorkomen worden? Denk vooraf goed na wat je aan wilt. Vind je het lastig om te visualiseren? Houd eens een fotoshoot met jezelf en maak verschillende combi’s. Kijk voordat je alle items uit je kast trekt eens naar je foto’s en bepaal welke outfit je vandaag aantrekt. Bespaart je niet alleen rommel, maar ook nog eens tijd!

Heb je zelf nog tips voor het slimmer inrichten en opgeruimd houden van je kledingkast? Ik zou het leuk vinden als je ze achterlaat in een reactie!

Zo te zien heeft er nog niemand gereageerd. Heb je zelf nog tips voor het slim inrichten van je kledingkast?   Deel jouw mening en reageer als eerste!
Reageer ook op dit artikel