Richard
Thuis / Binnen Leestijd: 2 minuten
Als ondernemer met eigen kantoorruimte maak je allerlei kosten. Die kosten kunnen soms ook aardig uit de klauwen lopen. Dan is het nodig om eens kritisch te kijken naar je verbruik en wat je daar aan kunt doen. Ter inspiratie bespreken we vier manieren om te besparen op kantoor. Lees het artikel

4 manieren om te besparen op kantoor

Leestijd: 2 minuten

Verlichting

Op een kantoor staat de verlichting vaak de hele dag aan. Ten eerste kun je er kritisch naar kijken of dit wel altijd noodzakelijk is. Daarnaast kun je ook besparen op het energieverbruik van je verlichting.  In plaats van ouderwetse vormen van verlichting kun je het meer energiezuinige led paneel kopen om je kantoor mee te verlichten. Dat scheelt fors op je energieverbruik én ledverlichting gaat ook nog een eens stuk langer mee dan ouderwetse vormen van verlichting. Daarnaast is het ook een duurzame keuze.

Kantoorbenodigdheden in bulk kopen

Voor veel bedrijven is het nog aan de orde van de dag dat er papier, inkt, paperclips en pennen gebruikt en verbruikt worden. Als je ruimte hebt om wat voorraad kwijt te kunnen, kun je op deze artikelen besparen door ze in bulk te kopen. Je bent dan relatief gezien minder kwijt aan leveringskosten én daarnaast kun je gebruikmaken van een voordelige kwantumkorting. Houd dan wel een goede inventaris bij van alle producten die je in bulk koopt, zodat je niet onnodig vroeg nieuwe voorraad bestelt.

Printen

Op veel kantoren wordt nog volop geprint en gekopieerd. Je zou je wat vaker kunnen afvragen of dit noodzakelijk is. Vaak kan een digitale versie van een document ook voldoen. Ga je wel printen, dan kun je met wat meer bewustzijn papier en inkt besparen. Druk wat vaker dubbelzijdig af, zodat je minder papier verbruikt. Maak je een printje dat enkel voor eigen gebruik is, dan kun je inkt besparen door op de conceptstand af te drukken. Deze vind je in de afdrukinstellingen voordat je het finale printcommando geeft. Tekst kun je daarnaast ook in een energiezuinig lettertype afdrukken. Schreefloze lettertypes verbruiken bijvoorbeeld minder inkt, evenals dunnere lettertypes als Century Gothic. Ook kun je voor 20 euro Ecofont aanschaffen. Dat is een lettertype met kleine gaatjes erin.

Thuiswerk kantoor

Medewerkers thuis laten werken

Laat je medewerkers ook na de coronacrisis vaker thuiswerken, en moedig het aan als ze dit zelf willen. Inmiddels is bewezen dat dit in best veel gevallen prima mogelijk is, en hun computer kan dan op kantoor de hele dag uit blijven staan. Ook geven ze dan op kantoor geen printcommando’s en maken ze ook geen gebruik van het koffiezetapparaat.
Dat zijn allemaal tamelijk pijnvrije manieren om te besparen op kantoor. Maar een kritische blik op je verbruik blijft altijd noodzakelijk als je de kosten binnen de perken wilt houden.

Zo te zien heeft er nog niemand gereageerd. Welke bespaartips kun jij ons vertellen?   Deel jouw mening en reageer als eerste!
Reageer ook op dit artikel