Claudia
Thuis / Binnen Leestijd: 3 minuten
Ben je toe aan een nieuwe eettafel? Een nieuwe eetkamertafel kopen doe je niet niet vaak. Ga je voor een duurzame eetkamertafel die lang meegaat of is dit je eerste tafel en ga je voor een budget oplossing? En heb je al nagedacht over de opstelling, afmeting en vorm? Wij helpen je graag verder in je zoektocht naar de perfecte tafel in jouw eetkamer. Lees het artikel

5 handige tips bij het kopen van je eetkamertafel

Leestijd: 3 minuten

De afmetingen van de eetkamertafel

Waar hou je rekening mee als het gaat om de grootte van jouw tafel? Als eerste kijk je naar de grootte van de ruimte en welk formaat eetkamertafel daarin past. Houd daarbij rekening met de loopruimte en de extra ruimte die je nodig hebt om jouw stoel uit te schuiven. Heb je weinig ruimte? Ga dan voor eetkamerstoelen zonder armleuning, je hebt daarbij minder ruimte achter de stoel nodig om op te staan. Het belangrijkste is natuurlijk dat je voldoende zitplekken hebt, een eetbank kan hier een mooie oplossing voor zijn. Het voordeel is dat je de eetbank ook tegen de muur kunt plaatsen om ruimte te besparen.

Rond, ovaal, vierkant of een traditionele rechthoek?

Eetkamertafels komen in vele vormen en maten, maar wat is jouw ideale vorm? Dit is afhankelijk van jouw persoonlijke voorkeur, maar ook de vorm en grootte van de ruimte speelt hierin een rol. Bij een smalle lange ruimte is een ronde tafel minder praktisch dan een rechthoekige tafel, andersom geldt dit ook voor een meer vierkante ruimte. Het voordeel van een ronde tafel is wel dat het in vele gevallen ruimte bespaard, ook is het een stuk gezelliger tafelen omdat je met iedereen bent verbonden. Wil je wel ronde vormen, maar heb je een langwerpig vertrek, ga dan voor een prachtige ovalen eetkamertafel. De ronde, zachte vormen breken met de hoekige vormen van een woning, wat de ruimte een fijne sfeer geeft.

Een nieuwe eettafel matchen met je huidige eetkamerstoelen

Is je eetkamertafel aan vervanging toe, maar ben je nog wel blij met je huidige eetkamerstoelen? Houd dan rekening met de afmetingen van de eetkamertafel. Wanneer je eetkamerstoelen met een armleuning hebt, meet dan de hoogte van de armleuningen op voordat je een eetkamertafel koopt. Het kan namelijk zijn dat de onderkant van de tafel lager is, waardoor jouw armstoelen er niet onder passen. Dit zie je vaak bij tafels met een sierlijst onder het blad. Daarnaast is het ook goed om op te meten hoeveel ruimte je nodig hebt tussen de poten. Wanneer je tafelpoten dikker zijn of meer naar binnen staan in vergelijking met jouw oude tafel, kan het namelijk maar net zo zijn dat je stoelen er niet meer tussen passen. Dat zou jammer zijn, dus altijd meten!

Goedkope eetkamertafels

Wist je dat veel woonwinkels ook showroommodellen met veel korting verkopen? Wanneer de oude collectie plaats moet maken voor de nieuwe collectie, worden deze tafels vaak scherp geprijsd. Zo scoor je een nieuwe eetkamertafel voor weinig geld!

Van budget tot duurzaam design

Tegenwoordig kan iedereen een mooie eetkamertafel voor zijn of haar budget vinden. Van low budget merken tot aan duurzaam design dat nog jarenlang meegaat. Bij Löwik Woonboulevard vind je gegarandeerd de eetkamertafel die bij jou past, door de diversiteit in merken en stijlen. Van een sfeervolle mango houten tafels voor een leuke prijs tot aan op maat gemaakte massief eikenhouten tafels.

 

Zo te zien heeft er nog niemand gereageerd. Wat soort eetkamertafel is jouw favoriet?   Deel jouw mening en reageer als eerste!
Reageer ook op dit artikel