Richard
Thuis / Binnen Leestijd: 3 minuten
Zeker nu de winter weer in aantocht is en je toch wat meer binnen blijft is het extra fijn om thuis een chillhoekje te creëren. Een ultieme relaxplek waar je jezelf terug kunt trekken om lekker te lezen of gewoon even ontspannen. Hoe je die plek creëert leggen we je hieronder uit. Lees het artikel

6 tips voor het creëren van de ultieme leeshoek of chillhoek

Leestijd: 3 minuten

1. Een mooie, rustige boekenkast

Ben je een echte boekenwurm en draait deze relaxplek voornamelijk om de rust die je wil vinden om lekker te kunnen lezen? Dan is deze ruimte natuurlijk niet compleet zonder een mooie boekenkast met al je favoriete boeken erin. Maar let wel op dat het niet te rommelig gaat ogen, want chaos in de ruimte brengt alsnog chaos in je hoofd. Door de boeken om op kleur of grootte de ordenen kun je vrij makkelijk een rustiger geheel creëren. Daarnaast kan het ook helpen om je chillstoel met de rug naar de boeken te zetten.

2. De ultieme relaxstoel

Een chillhoek met een krakkemikkig stoeltje waar je een harde kont of pijn in je rug van krijgt is natuurlijk een no go. Hier horen natuurlijk alleen échte relaxstoelen thuis. Eentje die je als het ware omarmt en nooit meer los wil laten en die tegelijkertijd ook nog eens de juiste zithouding stimuleert.

Oh én wil je je chillstoel écht een niveautje hoger tillen, dan kun je ook nog voor een massagestoel kiezen. Maar reken maar dat je dan écht niet meer de deur uit wil!

3. Maak het behaaglijk

Eerlijk is eerlijk, natuurlijk dromen we allemaal van een houtkachel of open haard bij de leeshoek. Als die mogelijkheid er is: doen! Dit maakt het niet alleen ontzettend knus, maar ook nog eens lekker behaaglijk. En vooral tijdens het lezen is dat extra belangrijk, want als je lange tijd stil zit krijg je het nou eenmaal sneller koud. Is de haard geen optie, dan kun je jezelf natuurlijk ook lekker opwarmen met een fijn kleedje, een elektrisch warmtekussen óf natuurlijk een spinnende kat op je schoot.

4. Zorg voor genoeg (sfeervol) licht

Aangenaam licht is altijd belangrijk, in welke ruimte dan ook. Maar op een plek waar je zowel komt om te chillen als om te lezen is dat extra belangrijk. Je wil immers voldoende zicht hebben op je boek, maar het moet ook sfeervol zijn. Allereerst is voldoende daglicht natuurlijk het fijnst. Maar aangezien je hier waarschijnlijk ook op de donkere dagen of in de avonduren zal zitten is ook kunstlicht belangrijk. Kies in de basis voor een heldere én sfeervolle plafonnière of hanglamp en vul het aan met sfeerverlichting. Denk aan een mooie vloerlamp of tafellamp met warm en zacht licht.

5. Leg een vloerkleed neer

Een vloerkleed hoort echt niet alleen thuis in de zithoek, ook in de eethoek, de slaapkamer of in je leeshoek kan dit wat ons betreft niet ontbreken. Het oogt niet alleen ontzettend warm en knus, het is ook nog eens heerlijk aan je voeten.

6. Maak het af met accessoires

Tot slot maak je de ruimte natuurlijk af met wat mooie accessoires. Denk aan lekkere geurkaarsen, mooie sierkussens en ingelijste prints of foto’s aan de wand.

Voilà! Jouw heerlijke relax- en leeshoek is helemaal compleet!

Zo te zien heeft er nog niemand gereageerd. Er zijn nog geen reacties.   Deel jouw mening en reageer als eerste!
Reageer ook op dit artikel