Kim
Thuis / Binnen Leestijd: 3 minuten
Je kent baking soda waarschijnlijk voornamelijk als product dat wordt gebruikt om meel of deeg te laten rijzen en luchtiger te maken. Maar, baking soda is zoveel meer dan dat. Wij hebben voor jou de handigste manieren waar je baking soda voor kan gebruiken opgezocht. Lees het artikel

Baking soda, 13 manieren om dit wondermiddel te gebruiken

Leestijd: 3 minuten

Baking soda is in veel gevallen niet alleen beter voor het milieu, maar het kan je ook helpen wat centjes te besparen. We hebben het in twee categorieën opgedeeld: persoonlijke verzorging en huishouden.

Persoonlijke verzorging

 

 • Tandpasta: Het zal even wennen zijn om  je tanden poetsen met baking soda. Maar zodra je de voordelen weet, wil je niet meer anders. Je tanden poetsen met dit middel heeft meerdere voordelen. Zo worden je tanden witter, bacteriën worden gedood en het geeft je een frisse adem.

  Zo gebruik je het: doop je natte tandenborstel in de poeder

 

 • Deodorant: Bacteriën zijn vaak de oorzaak van onprettige geurtjes. Baking soda doodt deze bacteriën en neemt tegelijkertijd  de geur weg.

  Hoe gebruik je het: doe wat baking soda onder je oksels

 

 • Scrub: Maak een lekker scrub maskertje voor je gezicht of lichaam. Dit is stukken goedkoper dan kant en klare gezichts- en lichaamsverzorging, maar werkt net zo goed.

  Zo gebruik je het:  1 eetlepel lauw water en 3 eetlepels Baking Soda

 

 • Conditioner of shampoo: Niks is fijner dan schoon haar. Maar, het is soms lastig alle stylings resten goed uit je haar te krijgen. Gelukkig kan baking soda je helpen om alle resten te verwijderen

  Zo gebruik je het: mix een beetje baking soda met je shampoo of conditioner en masseer het goed in.

 

 • Jeuk: Baking soda kan helpen om de jeuk te verlichten. Het is vooral effectief bij jeuk door insectenbeten.

  Zo gebruik je het: mix de baking soda met water tot een dik papje. Laat het vervolgens opdrogen totdat het er af begint te bladeren.

 

 • Lichaam ontzuren: Heb je last van maagzuur en wil je dit op een natuurlijke manier verhelpen? Dan zou baking soda weleens de oplossing voor jou kunnen zijn.

  Zo gebruik je het: doe een halve theelepel bij lauw water en drink het helemaal op


Huishouden

 

 • Fruit en groente schoonmaken: Bij het verbouwen van fruit worden vaak pesticiden gebruikt. Hier zie je niks van maar ze zijn niet zo gezond om te op te eten. Daarom is het belangrijk je fruit goed te wassen. Om alle pesticiden te verwijderen kun je baking soda gebruiken.

  Zo gebruik je het: strooi wat baking soda op een sponsje en maak het fruit goed schoon, spoel het vervolgens goed af met water.

 

 • Kleding wassen: Baking soda is een wondermiddel voor vieze was. Het verwijdert vlekken en zorgt ervoor dat je kleding weer fris ruikt.

  Hoe gebruik je het: doe wat baking soda bij je wasmiddel.

 

 • Badkamer schoonmaken: Met baking soda kun je ook een prima schuurmiddel maken. Ideaal om de badkamer mee schoon te maken.

  Zo gebruik je het: dep een natte spons in de baking soda en schuur hiermee de badkamer. Spoel het vervolgens goed af met water

 

 • Onsmakelijke luchtjes in de koelkast: Iedereen kent het wel, een onprettige geur in de koelkast. Baking soda is een makkelijk middel om dit op te lossen.

  Zo gebruik je het: Zet een pakje open in de koelkast.

 

 • Magnetron en oven: Baking soda doodt bacteriën en is daarom ook erg geschikt om de magnetron of oven mee schoon te maken.

  Zo gebruik je het: Dep een natte spons in de baking soda en maak hiermee de binnenkant van de magnetron of oven schoon.

 

 • Kattenbak: Last van een vervelende geur door de kattenbak?

  Zo gebruik je het: strooi eerst een laagje baking soda voordat je grit in de bak doet, dit neutraliseert de geur.

 

 • Zilverwerk poetsen: Na een tijdje kan zilver een beetje dof worden, super zonde natuurlijk. Maar geen zorgen, met baking soda glanst het weer als nieuw. 

  Zo gebruik je het: Maak een pasta van ¾ soda en ¼ water. Smeer dit vervolgens met een schone doek op het zilver
Zo te zien heeft er nog niemand gereageerd. Voor wat zou jij baking soda gebruiken?   Deel jouw mening en reageer als eerste!
Reageer ook op dit artikel