Lan
Thuis / Binnen Leestijd: 2 minuten
Een traplift koop je niet voor niets. Lees snel verder om te ontdekken waar je op moet letten en hoe je erop kunt besparen. Lees het artikel

Besparen op een traplift, goed idee?

Leestijd: 2 minuten

Je komt de trap niet meer goed op, maar wilt wel langer thuis wonen. Je ouders zijn niet meer zo stabiel en bang om te vallen, maar verhuizen naar een gelijkvloerse woning is geen optie. Of, je hebt een zware operatie achter de rug en kan voorlopig niet traplopen. Een traplift brengt veiligheid, gemak en de mogelijk om langer veilig in het eigen huis te blijven wonen en het hele huis te kunnen blijven gebruiken. Niet iets waarop je zou moeten bezuinigen. Toch?

De prijs van een traplift

traplift

Laten we eerlijk zijn, een nieuwe traplift is best duur. Eentje met bochten (en de meeste trappen hebben toch echt minimaal een bocht erin) beginnen bij de € 5000,- en dat kan oplopen tot rond de € 10.000,-. De prijs is natuurlijk afhankelijk van de opties, luxe uitvoering etc. Net als bij een auto eigenlijk. En ook van een auto wil je dat hij veilig is.

Gebruikte trapliften?

Dat is ook meteen de vraag die zich opdringt als het gaat om gebruikte trapliften. Want ja, die zijn zeker goedkoper, maar zijn die wel net zo veilig als nieuwe trapliften?

Het antwoord is simpel: ja, gebruikte trapliften voldoen aan dezelfde strenge veiligheidseisen als nieuwe. Kortom: een gebruikte traplift is net zo veilig en tegelijkertijd vaak duizenden euro’s goedkoper!

Hoe dan?

Een traplift is een degelijk product dat wordt gemaakt om jaren mee te gaan. Daarom kan hij prima een tweede leven krijgen. Door slimme processen kan je de rail van de traplift zo vermaken dat hij op een soortgelijke trap past. Bovendien wordt die rail opnieuw gepoedercoat waardoor hij er weer als nieuw uitziet. De motoren van de traplift worden uitgebreid gereviseerd en eventueel worden onderdelen vervangen. De trapliftstoeltjes kunnen opnieuw worden bekleed. Wel zo fijn natuurlijk. Al met al, heb je zo een traplift die functioneert en eruit ziet als een nieuwe, maar dan voor een flink lagere prijs.

Slotsom

Kortom, ja, het is zeker mogelijk om te besparen op een traplift. Koop en goed gereviseerde gebruikte traplift bij een betrouwbaar bedrijf. Meer weten of trapliften? Lees dit uitgebreide artikel over de voor- en nadelen van een traplift.

Zo te zien heeft er nog niemand gereageerd. Zou een traplift iets voor jou zijn (later)?   Deel jouw mening en reageer als eerste!
Reageer ook op dit artikel