Kim
Thuis / Binnen Leestijd: 3 minuten
Tweedehands items kopen is hip. Wij snappen wel waarom, het is een makkelijke manier om veel geld te besparen en het is ook nog eens leuk. De rommelmarkten en vintage winkels afstruinen voor de mooiste koopjes is voor veel mensen echt een hobby. Er zijn echter een aantal dingen die je toch echt beter nieuw kan kopen. In dit artikel lees je alles over producten die je moet vermijden tijdens het tweedehands shoppen. Lees het artikel

Deze 7 dingen kun je beter niet tweedehands kopen

Leestijd: 3 minuten

Helm

Een helm is bedoeld om je tijdens een val te beschermen. Een tweedehands helm heeft misschien beschadigingen van een eerdere val die je niet kunt zien. Met deze beschadigingen beschermt de helm misschien niet meer zo goed als hij zou moeten doen. Kies dus voor een veilige optie en koop een nieuwe helm. Dit kan je veel ellende besparen.

Pannen

Pannen hebben een anti-aanbaklaag, hierdoor kun je de pan na gebruik makkelijk schoonmaken. Deze laag verslijt na verloop van tijd. Dan is het een stuk lastiger om de pan goed schoon te krijgen. Dit heeft als gevolg dat viezigheid en bacteriën erop blijven zitten. Daarom is het verstandiger een nieuwe pan te kopen waarbij de antiaanbaklaag nog helemaal intact in. 

Matrassen

Hoeveel geld je dit ook kan schelen, doe het niet. Een matras tweedehands kopen is heel erg onhygiënisch. Het grootste gevaar met tweedehands matrassen is de kans op bedluizen. Dit zie je vaak niet aan de buitenkant van het matras aangezien ze alleen tevoorschijn komen als er een warm lichaam op het matras ligt. Je kunt dus zonder dat je het door hebt een matras vol bedluizen kopen. Neem het risico niet en ga voor een nieuw matras.

Messen en blenders

Het is belangrijk dat messen en blenders goed scherp zijn. Het is lastig om de scherpheid van deze artikelen te testen zonder dat je het gebruikt. Soms kun je messen nog slijpen om ze weer scherp te maken. Maar als de vorige eigenaar het mes niet goed schoongemaakt heeft  kan het zijn dat het metaal te versleten is om dit te doen.

Ledikantjes en autostoeltjes

Ledikantjes en autostoeltjes zijn gemaakt om je baby veilig te houden. Het zijn producten die veel en intensief gebruikt worden. Je weet niet precies wat ermee gebeurd is en of het nog de nodige veiligheid kan bieden. Ook worden er regelmatig producten uit de schappen gehaald vanwege veiligheidsstandaarden. Je weet dus niet precies hoe het zit met jouw ledikant of kinderwagen als je het tweedehands koopt. Loop dit risico niet en investeer in een nieuw ledikant en autostoeltje.

Make-up

Make-up testers worden vaak voor een prikkie verkocht. Maar dit koopje kan je behoorlijk wat problemen opleveren. Gebruikte make-up bevat de bacteriën van iemand anders. Het is ontzettend onhygiënisch om een tester te kopen aangezien je niet weet wat iemand anders ermee gedaan heeft. Deze make up gebruiken kan resulteren in ontstekingen en infecties. Dus bespaar jezelf deze ellende en koop je make-up gewoon nieuw.

Zwemkleding

Veel mensen moeten er niet aan denken om tweedehands ondergoed te kopen, maar badkleding is eigenlijk nog veel erger. In badkleding zitten veel bacteriën. Badstof is vaak kwetsbaar en kan daardoor niet op alle manieren gewassen worden. Hierdoor is het moeilijk het helemaal schoon te krijgen. Je weet niet hoe de vorige eigenaar met de bikini is omgegaan. Zo kan door het slecht verzorgen van je bikini’s de stof snel slecht worden, dit zie je soms pas als je het aan doet. Bedenk dus goed of je niet liever een nieuwe bikini wilt kopen. Als je geduld hebt wacht je op de sale naar de zomer en koop jij je bikini’s toch nog voordelig.

Zo te zien heeft er nog niemand gereageerd. Heb jij weleens één van deze producten gekocht?   Deel jouw mening en reageer als eerste!
Reageer ook op dit artikel