Claudia
Thuis / Binnen Leestijd: 4 minuten
Heb je binnenkort wat te vieren? En doe je dat eigenlijk het liefst lekker thuis? Groot gelijk heb je! Het is altijd gezellig om vrienden over de vloer te hebben en het leven is toch al duur genoeg. Je kan dus net zo’n leuke avond thuis hebben als buiten de deur. Om je een eindje op weg te helpen, geven wij je een aantal tips waarmee jouw huisfeest onvergetelijk wordt! Lees het artikel

Dit geeft net dat beetje extra op jouw feest!

Leestijd: 4 minuten

Een spetterende uitnodiging

Heb je je wel eens bedacht dat een feest al begint bij de uitnodiging? Er schiet je vast en zeker een uitnodiging te binnen van een verjaardag of ander feest waardoor je weken naar een feest uitkeek. En wees nou eerlijk, hoe kun je nou ‘nee’ zeggen tegen zo’n uitnodiging? Tegenwoordig kun je bijvoorbeeld eenvoudig een Facebook-event aanmaken en de pagina zo ontwerpen als je zelf wilt. Voeg wat toffe foto’s toe en een onvergetelijke introductie en iedereen zal zeker op ‘aanwezig’ klikken!

Passende decoraties

Voordat het feest begint, moet de boel er natuurlijk feestelijk uitzien. En hoe kan dat nou beter dan met decoraties? Stel jezelf hierbij wel de vraag wat de gelegenheid is. Denk hierbij aan een thema zoals een verjaardag, Halloween, Oud & Nieuw, etc. Hierop kun je de decoraties helemaal aanpassen. Wel zo leuk natuurlijk! Dit is een erg leuk onderdeel van een huisfeest organiseren. Maar wees gewaarschuwd: ga niet op het laatste moment de stad in voor decoratie, want dan kan dit nogal een stressvolle situatie worden. Zorg er dus voor dat je ruim op tijd alles klaar hebt liggen en bouw de boel rustig en vol goede moed op tijdens de dag zelf. Succes gegarandeerd!

Unieke hapjes en drankjes

Ben je ooit op een feest geweest waar geen hapjes te snacken waren en/of geen drankjes te drinken? Nee, natuurlijk niet! Wel? Dan was het vast en zeker een nachtmerrie. Een feest zonder zou namelijk verboden moeten zijn. Zorg dus dat je wat hapjes klaar hebt gemaakt of simpelweg wat zakjes noten en chips opentrekt. Voor al het drinken zorgen kan nogal prijzig worden, dus zorg dat je hier van tevoren duidelijk over communiceert. Je kunt namelijk zelf alles inslaan en de kosten splitten of voorstellen dat iedereen zijn/haar eigen drank meeneemt. Zorg je er zelf voor, bedenk je dan dat de presentatie veel goeds (of juist slechts) voor je feest doet. Erg belangrijk om de boel dus ten alle tijden aangevuld te houden!

Verbreek de stilte

Een feestje is ook geen feest zonder… muziek! Niemand kijkt uit naar ongemakkelijke stiltes. En ook al moet de boel nog op gang komen in het begin van de avond, is het wel zo fijn als het niet doodstil is wanneer de eerste gasten aankomen. Een goede afspeellijst en speakers zijn dus van levensbelang! Heb je zelf geen goede geluidsinstallatie? Vraag dan even na bij je vrienden, want de kans is groot dat één van die feestbeesten nog wel een setje speakers thuis heeft staan. Heb je het extra getroffen en heb je een dj of ander muzikaal talent in je vriendengroep zitten? Laat deze kans dan niet lopen en vragen maar!

Speciale effecten

Wanneer je een bar of club inloopt, word je vaak overweldigd door de muziek, lichten en vaak ook rook. Dit gevoel wil je tijdens jouw feest maar al te graag in huis halen, niet? Zorg dus voor schemerverlichting of zelfs discolampen. Om het helemaal af te maken, mogen rookmachines niet missen. Hieruit komt uiteraard geen ‘echte’ rook, dus schadelijk voor je gezondheid is het niet. Ze zijn ook nog eens verrassend betaalbaar. Zeker een aanrader om jouw huisfeest naar het volgende niveau te tillen dus!

Sta wel even stil bij je buren

Dit gaat iets minder over het feest vieren zelf, maar mag zeker benoemd worden. Heb je buren die maar al te goed kunnen horen wat er naast hen gebeurt? Vergeet dan niet om ze van tevoren even in te lichten over je feest. Al helemaal wanneer je die goede muziekinstallatie voor je feest hebt geregeld. Doe dit ruim van tevoren zodat ze hier rekening mee kunnen houden en misschien zelfs een weekendje weggaan. Zijn jouw buren van dezelfde leeftijd en zie je ze graag? Nog beter: nodig ze gezellig uit, want hoe meer zielen, hoe meer vreugd. In beide gevallen hoef je je tijdens je feest geen zorgen te maken over boze buren die midden in de nacht aankloppen. Niets en niemand zal jouw toffe huisfeestje meer verpesten. Alvast veel plezier!

 

Zo te zien heeft er nog niemand gereageerd. Hoe maak jij jouw feest zo onvergetelijk mogelijk?   Deel jouw mening en reageer als eerste!
Reageer ook op dit artikel