Claudia
Thuis / Binnen Leestijd: 3 minuten
Woon je in een redelijk klein huis of appartement? Dan is inrichten soms nog een uitdaging. Je wilt natuurlijk het maximale halen uit de ruimte die je hebt en dit kan alleen als je weet hoe je slim kunt inrichten. Daarom hebben wij voor jou de beste tips om kleine ruimtes leuk en sfeervol in te richten op een rijtje gezet! Lees het artikel

Een klein huis of appartement inrichten? Wij geven tips!

Leestijd: 3 minuten

Laat geen hoekjes leeg

Als je een klein huisje hebt, dan is je woonkamer natuurlijk ook niet al te groot. Dit is geen probleem en is makkelijk opgelost. Het doel is natuurlijk om de ruimte volledig te gebruiken. Laat dus geen hoekjes leeg en zoek voor elke plek een functie. Zo kan een lege hoek bijvoorbeeld perfect zijn om je boeken te stallen. Het meest ideale voor deze ruimtes zijn multifunctionele meubels. Denk dan bijvoorbeeld aan een uitschuifbare eettafel. Dit soort tafels kun je kleiner maken als het nodig is en groter maken wanneer er veel mensen komen dineren.

Overweeg om ruimtes af te schermen

Het doel van een klein huis is om het zo praktisch mogelijk in te richten. Wij raden je aan om ruimtes af te schermen zodat er wat rust gecreëerd wordt. De beste scheidingswanden zijn roomdividers of kasten. Ook kun je gebruik maken van planten om bepaalde ruimtes af te schermen.

Kies voor zwevende meubels

De ene woonkamer is groter dan de ander en bij sommigen is een grote bank al te veel gevraagd. Houd dus rekening met hoe groot de leefruimte is als je gaat inrichten. Soms kun je beter meubels laten zweven dan ze op de grond laten staan. Dit klinkt misschien een beetje vreemd, maar het zal je een hoop ruimte besparen. Zo kun je bijvoorbeeld planken gebruiken om een bank te maken. Bevestig ze aan de muur met behulp van metalen dragers en maak het een gezellig plekje met behulp van kussens. Je kunt dit ook doen met de tv. De tv aan de muur hangen neemt minder ruimte in beslag dan een kast op de grond met een tv erin.

Gebruik spiegels

Misschien ken je dit trucje wel, maar het plaatsen van spiegels helpt een ruimte groter te laten lijken dan het daadwerkelijk is. Schaf dus een mooie grote wandspiegel aan en bevestig hem op een plek die meehelpt aan het vergroten van de ruimte. Als je de spiegel aan een brede wand bevestigd lijkt de ruimte breder, als de spiegel wordt bevestigd aan een lange muur lijkt de ruimte langer. Denk dus goed na voordat je de spiegel ophangt, want elke plek heeft waarschijnlijk een ander doel.

Gebruik verschillende vormen

Om de boel wat vrolijker te maken, kun je gebruik maken van verschillende soorten vormen. In plaats van alleen gebruik te maken van rechthoekige meubelen en accessoires, kunnen ronde vormen het interieur wat speelser maken. Denk dan bijvoorbeeld aan een ronde tafellamp. Een mooie ronde lamp zal een tafel al gelijk een stuk aantrekkelijker maken. Een rond kastje is bijvoorbeeld ook leuk om te gebruiken als bijzettafeltje.

Verlicht de ruimte met verschillende lampen

De verlichting in een kleine ruimte is ontzettend belangrijk. Verlichting kan ruimtes namelijk optisch groter laten lijken. Niet elk huis heeft mooie ramen, dus zorg ervoor dat je mooie lampen aanschaft. Bij Directlampen.nl bieden ze een groot lampenassortiment aan. Zo kun je de woonkamer bijvoorbeeld verlichten met een mooie vloerlamp. Er zijn verschillende soorten vloerlampen die je kunt kopen die jouw woonkamer meer sfeer zullen geven. Ook wat betreft vloerlampen is het spelen met verschillende vormen een goed idee. Hierdoor geeft de lamp ook sfeer aan het huis als hij niet aanstaat.

 

Zo te zien heeft er nog niemand gereageerd. Heb jij nog meer tips wat betreft het inrichten van jouw woning?   Deel jouw mening en reageer als eerste!
Reageer ook op dit artikel