Richard
Thuis / Binnen Leestijd: 3 minuten
Niks is zo veranderlijk als de smaak van de mens. Het ene moment ben je fan van zwarte meubels, terwijl je over een paar maanden juist meer houdt van kleur. Dat kan natuurlijk altijd en dat is ook helemaal niet zo raar. Op elke mogelijke manier krijg je te maken met de nieuwste woonstijlen en marketeers weten je altijd over te halen om iets nieuws te kopen. Lees het artikel

Geef jouw huis een andere uitstraling

Leestijd: 3 minuten

Je hoeft er zelf niet eens naar te zoeken, want de advertenties komen vanzelf bij jou terecht. Heb je er wel eens aan gedacht dat je niet jouw complete interieur hoeft te veranderen, wil je een andere uitstraling creëren? Door simpele aanpassingen, lijkt jouw huis als nieuw.

Kies voor een andere deur

Deuren in huis zijn niet altijd mooi om tegenaan te kijken, maar helaas zijn ze niet te missen in huis. Ze zorgen er namelijk onder andere voor dat de warmte in een ruimte blijft en dat het geluid gedempt wordt. Dat betekent niet dat je ze niet kunt veranderen. Kies bijvoorbeeld voor deuren met ramen erin, waardoor het huis ruimtelijker aanvoelt. Misschien wil je wel een stalen deur, om de industriële sfeer binnen te creëren.

Wil je wel iets anders met de deur, maar geen nieuwe aanschaffen? Denk dan bijvoorbeeld aan een likje verf op elke deur. Door de deuren te verven, zorg je er wel voor dat de uitstraling verandert. Dit kan tevens ook door de deurkrukken te vervangen. Een deurkruk is namelijk niet alleen functioneel, het straalt ook wat uit. Denk bijvoorbeeld aan een chromen of zwarte deurkrukset. Dat straalt natuurlijk iets heel anders uit dan een normale deurkruk van rvs. Deurkrukken zijn niet alleen in verschillende materialen en kleuren te koop. Ook de vorm kan verschillen. Het is daarbij belangrijk wat jij mooi vindt in jouw huis en wat je uit wil stralen. Het vervangen van de deurkrukken veranderen in elk geval de sfeer in huis. Het voelt meteen als nieuw aan en je interieur krijgt een boost. De uitstraling van je huis veranderen, was nog nooit zo makkelijk.

Kleur op de muur

De kleur van de muren in huis is heel belangrijk. Een kleur kan namelijk een ruimtelijk gevoel geven of de ruimte juist kleiner laten ogen. Dat probleem zul je niet hebben met witte muren, maar dat komt juist weer heel steriel over. Een kleur op de muur geeft altijd meer sfeer en gezelligheid. Het kan een ruimte juist meer opvrolijken. Vind je een kleur te donker, waardoor de ruimte misschien kleiner oogt? Dan kun je wellicht beter het interieur veranderen, want ook daardoor geef je jouw huis een compleet andere uitstraling. Bovendien kun je altijd klein beginnen. Begin bijvoorbeeld met het verven van de muur waar de bank tegen aan staat. Een gekleurde muur in huis, kan namelijk al veel veranderen.

Ben je niet zo fan van verf? Dan kun je natuurlijk ook voor behang gaan. Daarmee creëer je ook heel veel sfeer in huis, omdat er veel drukke prints te verkrijgen zijn. Zo’n behang kun je ook weer combineren met witte muren. Dat geeft juist een heel mooi effect, want het wordt niet te druk. Anders bestaan er altijd nog muurstickers of fotobehang, mocht je de kleuren op de muur wat kleiner willen houden.


Zo zie je maar weer, dat je door kleine aanpassingen in huis al voor een andere uitstraling kan zorgen. Het enige wat je nodig hebt is een pot verf of behang en een deurkrukset of alle drie.  Hiermee ben je in elk geval voordeliger uit dan wanneer je jouw meubels of accessoires gaat veranderen. Woonstijlen en woontrends blijven toch veranderen, dat valt bijna niet bij te houden. Daarom kun je beter wat kleine aanpassingen doen, die wel een grote impact hebben op jouw interieurstijl.

 

Zo te zien heeft er nog niemand gereageerd. Er zijn nog geen reacties.   Deel jouw mening en reageer als eerste!
Reageer ook op dit artikel