Richard
Thuis / Binnen Leestijd: 3 minuten
Een huis opknappen is nooit zo voordelig. Als je er iets aan wil veranderen kun je beter met kleine stappen beginnen. Denk erover na om bijvoorbeeld eerst de muren aan te pakken. Met een verandering op de muur, gebeurt er namelijk ook veel meer in huis. Breng bijvoorbeeld een kleurtje aan op de muur, dan krijg je meteen een hele andere uitstraling. En van lege witte muren wordt toch niemand vrolijk? Lees het artikel

Goedkoop de muren opvrolijken

Leestijd: 3 minuten

De muren verven

Als je de muren op wil vrolijken, komt daar uiteraard kleur bij kijken. Zonder kleur mis je namelijk de warmte in huis. En hoe krijg je meer kleur op de muur? Dat doe je natuurlijk door ze te verven. Denk wel goed na over wat je wil uitstralen in de kamer. Een muur een andere kleur verven kan namelijk al heel veel doen. Door een gekleurde muur krijg je meteen een ander beeld van een kamer. Alle muren schilderen kan nog wel eens teveel zijn. Voornamelijk als het om een donkere kleur gaat, dan wordt het ook al snel donker in huis en dat is natuurlijk niet de bedoeling. Bovendien is een muur schilderen natuurlijk goedkoper, want dan hoef je minder verf te halen.

Denk er ook eens over na om niet de muren te verven, maar alles eromheen. Denk aan de deuren en de plinten. Ook dat kan meteen voor een andere sfeer zorgen in huis. Wellicht straalt dat veel meer uit, dan wanneer je een muur verft.

Stickers op de muren

Kleur krijg je niet alleen door een likje verf op de muur. Er zijn nog veel meer mogelijkheden, zoals bijvoorbeeld muurstickers. Je hebt ze in allerlei soorten en maten en ze zijn er voor jong en oud. Ook hier geldt weer, wat wil je uitstralen? Wil je een rustige sfeer of houd je wel van flink wat kleur? Dus ben je meer fan zwart wit of van kleurrijke muurstickers? Welke keus je maakt hangt wellicht ook af van de rest van je interieur. Het ideale van muurstickers is dat je ze makkelijk kunt wisselen en ze zijn goedkoop. Zo kun je bijvoorbeeld voor elke feestdag de muur versieren met een andere muursticker. Wellicht ook een idee voor de kinderen. Een vrolijke muursticker kinderkamer komt natuurlijk altijd van pas. Op die manier kunnen de muren bijvoorbeeld bestickert worden in een jungle of prinsessen thema. Dat is een goedkope manier van een kamer pimpen

Behang op de muren

Net zoals verf is behang ook nog steeds heel populair op de muren. Het is een ideale manier om kleur in je huis toe te voegen. Het voordeel van behang is dat je er heel wat kanten mee op kan. Behang is namelijk in veel verschillende prints verkrijgbaar, waardoor je veel meer keuze hebt dan met een blik verf. Een panterprint patroon op de muur, krijg je met verf niet zo snel voor elkaar. Dan daarbij heeft behang uiteraard een vast patroon, waardoor het net één geheel lijkt. Ook dat oogt waarschijnlijk veel mooier, dan wanneer je zelf een patroon op de muur gaat schilderen.

Fotobehang

Naast het behang van vroeger, met verschillende patroontjes is er tegenwoordig ook fotobehang op de markt. Dit behang zorgt ervoor dat je een levensgrote foto op je muur krijgt te hangen. De kwaliteit van fotobehang is super goed, waardoor het echt lijkt of je op een strand zit, met die levensgrote palmboom achter je op de muur. Een ander bijkomend voordeel is dat fotobehang afwasbaar is. Dat is wel ideaal met kleine kinderen of huisdieren die alle muren vies maken. Ook hierbij geldt natuurlijk dat als je een bepaalde rust wil in huis, je niet alle muren moet gaan behangen. Een klein stukje muur of een hele wand kan al veel doen met je woon- of slaapkamer.

Ben je toch niet tevreden na het aanpakken van de muren? Bekijk hier eens hoe je op een andere manier je huis op kan fleuren.

Zo te zien heeft er nog niemand gereageerd. Er zijn nog geen reacties.   Deel jouw mening en reageer als eerste!
Reageer ook op dit artikel