Richard
Thuis / Binnen Leestijd: 2 minuten
Het is niet zo gek dat je je eigen kat in de loop van de tijd als een volwaardig lid van het huishouden bent gaan zien. Je maakt er de mooiste herinneringen mee en je legt hem of haar maar al te graag in de watten. Daarom ben je constant druk op zoek naar handige tips waarmee je gezondheid flink kunt boosten. Fijn om te weten, is dat dat helemaal niet zo lastig hoeft te zijn. Meer weten? In dit blog helpen we je daar graag mee verder. Lees het artikel

Goedkoop, maar geweldig: kattenspullen die je niet mag missen

Leestijd: 2 minuten

Haal tools zoals borstels in huis voor een fijn verwenmoment

Het is aan te raden om minstens één keer per dag een verwenmoment in te plannen voor je eigen kat. Dit doe je bijvoorbeeld door de vacht uitgebreid op het einde van de dag lekker te borstelen met een speciale borstel voor katten. Niet alleen blijft de vacht daardoor erg gezond, je bouwt ook nog eens een betere band op tussen jou en je kat. De kans is erg groot dat je kat meteen gaat spinnen op het moment dat je start met het borstelen met de katten kam.

Geef je op dit moment al de juiste soort voeding aan je kat?

Een ander belangrijk punt van aandacht is het uitzoeken van de juiste soort voeding. Want ga je je hier wat verder in verdiepen? Dan kom je er al erg snel achter dat er veel aanbod in is. Sterker nog; er bestaat zelfs voeding die perfect af is gestemd op factoren zoals de leeftijd en het ras. Door verschillende soorten merken een keer met elkaar te vergelijken, kun je net even wat beter een perfecte keuze maken. Of kies er gewoon voor om je een keer uitgebreid te laten adviseren door een specialist van de dierenwinkel. Dat scheelt je meteen weer aardig wat tijd en uitzoekwerk.

Net even wat meer beweging dankzij een aantal leuke speeltjes

Voor een goede energiebalans is het natuurlijk erg belangrijk dat je kat in de loop van de dag genoeg beweging krijgt. Daarom is het altijd een erg goed idee om te investeren in een aantal leuke speeltjes. Je kunt daarbij denken aan een krabton of een laser waar je kat achteraan moet rennen. Of kies voor educatief speelgoed waardoor je kat leuke dingen kan leren. Ook voor iedere leeftijd is er een passend aanbod aan speelgoed te koop.

Zo te zien heeft er nog niemand gereageerd. Er zijn nog geen reacties.   Deel jouw mening en reageer als eerste!
Reageer ook op dit artikel