Lan
Thuis / Binnen Leestijd: 2 minuten
Met jaloezieën bepaal je elk moment van de dag zelf de lichtinval in woon- of slaapkamer. Handig toch? Lees snel verder en ontdek hoe jij voor weinig geld jaloezieën in huis haalt. Lees het artikel

Goedkope jaloezieën, waar koop je die?

Leestijd: 2 minuten

Ben je op zoek naar voordelige raambekleding, denk dan eens aan jaloezieën. Deze vorm van gordijnen maakt dat je zelf kunt regelen hoeveel licht je binnenkrijgt. Zo hou je de felle zon buiten, maar ook de privacy binnen. En uiteraard weten wij waar je die goedkope jaloezieën aanschaft!


Jaloezie of shutter, wat is het verschil?


Een jaloezie heeft meestal horizontale fijne stroken, die kantelbaar zijn. Dit maakt dat je de raamdecoratie in allerlei standen kunt hangen. Shutters zijn jaloezieën die veelal van hout gemaakt zijn. Deze hebben een link naar luiken, die vroeger bij veel huizen voor het raam hingen. Jarenlang kende iedereen jaloezieën als Luxaflex. Dit was een van de eerste merken die met jaloezieën op de markt kwamen. Die echte luxaflexjes, zoals ze genoemd werden, waren veelal prijzig. Goed nieuws dus, dat jaloezieën ook van andere merken te koop zijn.


Koordje of een druk op de knop


Je kunt dus bij goedkope jaloezieën kiezen uit diverse hoogtes per jaloezie, maar ook uit diverse materialen. De houten jaloezieën worden dus vaak shutters genoemd, maar daarnaast heb je nog kunststof jaloezieën of jaloezieën van aluminium. Hoe breder de jaloezie, hoe meer licht binnenkomt als ze openstaan. De bediening is vaak met een koordje, hoewel er ook jaloezieën met elektrische bediening zijn. En deze zijn ook helemaal niet zo duur. Er zijn dus ook goedkope elektrische jaloezieën.


Voor elk raam een goedkope jaloezie


Omdat ze in diverse kleuren verkocht worden, past er in elke ruimte wel een jaloezie. Daarnaast heb je ze in diverse breedtes. Heb je een klein badkamerraampje of juist een grote schuifpui? Er zijn zelfs exemplaren te koop die meer dan twee meter breed zijn. Overigens is het in de badkamer niet aan te raden om houten jaloezieën op te hangen, omdat hout niet zo goed waterbestendig is. Maar geen nood: hang je daar er toch een van kunststof op?

Zo te zien heeft er nog niemand gereageerd. Wat denk jij? Passen jaloezieën bij jouw interieur?   Deel jouw mening en reageer als eerste!
Reageer ook op dit artikel