Thuis / Binnen Leestijd: 4 minuten
Kan jouw interieur wel een make-over gebruiken? Snuffel dan snel verder in dit artikel, voor creatieve en voordelige tips. Want soms pak je je interieur al aan met slechts kleine veranderingen. Lees je mee?! Lees het artikel

Het interieur fraaier maken met een klein budget

Leestijd: 4 minuten

Een make-over van de woning hoeft geen flinke investering te zijn. Je kunt ook op een betaalbare manier een verschil creëren waardoor je van het huis (nog meer) een thuis maakt. Het interieur kan soms een upgrade gebruiken, bijvoorbeeld wanneer er een nieuw seizoen is aangebroken. Heerlijk om dan even de woning helemaal aan te laten sluiten bij de temperaturen en weersomstandigheden. De uitstraling van binnen matcht met buiten, dat vergroot het woonplezier aanzienlijk. In dit artikel lees je betaalbare en gezellige tips om de uitstraling van het interieur te voorzien van een boost. Aan de slag!

interieur opfrissen

Verplaats of verander de woondecoratie

Accessoires in de woning kunnen de uitstraling helemaal compleet maken. Woondecoratie heb je in allerlei vormen, kleuren en maten. Afhankelijk van de woonstijl die je graag terugziet in huis, kan je kiezen voor bloemen, kaarsen, een vloerkleed, sfeervolle decoratie of wandaccessoires. Hier hoef je geen vermogen voor neer te leggen, terwijl je toch een andere setting creëert. Door van woondecoratie te veranderen, kies je voor het interieur dat nog beter aansluit bij jouw huidige woonwensen. Op deze manier bevorder je het wooncomfort.

Geniet van wanddecoratie

Zijn de wanden in huis nog kaal en leeg? Dan is daar nu een handige en praktische oplossing voor. Wist je dat je op eenvoudige manier sfeervolle wanddecoratie kunt plaatsen in de woning? Je kunt bijvoorbeeld foto’s of een mooi schilderij presenteren aan een ophangrail, waardoor je direct een groot verschil zult opmerken. Wanddecoratie geeft meteen een oppepper en zorgt voor een interieurboost. Een ophangsysteem kan een mooie manier zijn om foto’s of kunst te presenteren. Welke foto ga je ophangen?

wanddecoratie

Een nieuw vloerkleed

In de woonkamer een nieuw vloerkleed neerleggen, zorgt voor een hele andere sfeer en beleving van de ruimte. Of je nu van print, kleur of juist subtiele vloerkleden houdt; het verschil kan erg groot zijn ten opzichte van wat er al lag. Misschien lag er nog helemaal geen vloerkleed, dan heeft het neerleggen ervan echt impact. Kies je voor een rond of vierkant vloerkleed? De vorm, maar ook het formaat is bepalend voor de setting. Goed nieuws: het plaatsen van een vloerkleed voelt lekker aan de voeten en het zorgt voor een cozy gevoel. Echt een aanrader om je te oriënteren voor een vloerkleed op korte termijn. Veel succes met de zoektocht!

Steek de handen uit de mouwen en zet de verfpotten maar klaar!

Een goedkope manier om de uitstraling van een ruimte te veranderen, is het schilderen van een muur. Is dat alles? Ja, dat is echt alles. Je kiest een passende muur uit, zoekt de verfkleur van jouw dromen uit en dan is het een kwestie van schilderen. Behangen is uiteraard ook een optie, maar hier heb je misschien net wat meer (klus)ervaring voor nodig. Schilderen van een muur is eenmaal een toegankelijke activiteit en een verfpot hoeft niet duur te zijn. Investeer in een goede kwast en afplaktape (neem hiervan niet de goedkoopste, want het is te zien aan het eindresultaat) voor een prachtig geheel. Bekijk online how-to’s hoe je het beste met tape een muur kunt afplakken, zodat er strakke randen ontstaan en je bent klaar om de ruimte een metamorfose te geven. Het gaat je lukken!

schilderen in huis

Verplaats de meubels

De goedkoopste tip in dit artikel hebben we voor het laatst bewaard. Het verplaatsen van de meubels is niet alleen gratis, maar ook een leuke bezigheid. De ruimte wordt omgetoverd tot een hele andere plek die voor nieuwe hoekjes en mogelijkheden zorgt. Het is natuurlijk even wennen, maar het resultaat mag er wezen: een interieur waar je blij van wordt en die jouw wooncomfort bevordert. Draai bijvoorbeeld de eettafel een kwartsslag waardoor je een nieuwe eethoek creëert. En wat dacht je van het switchen van de bank met het tv-meubel? Let daarbij wel op of je een goede aansluiting hebt vanuit de nieuwe hoek zodat er in de vernieuwende situatie ook genoten kan worden van een filmmarathon binnenkort. Door het verplaatsen van de meubels ontstaan er niet alleen nieuwe mogelijkheden, maar ontdek je ook hoe je de woonaccessoires opnieuw kunt indelen waardoor deze de ruimte helemaal compleet maken. Veel succes met het verplaatsen van de meubels en het restylen van het interieur!

Dit artikel is geschreven door Dagmar Valerie. Ze is marketeer, tekstschrijver en businesscoach. Met haar traject Dichterbij dan je denkt helpt zij ambitieuze ondernemers met het op de kaart zetten van hun onderneming. Daarnaast schrijft zij met veel passie en plezier teksten over lifestyle, persoonlijke groei en ondernemerschap. In 2016 is haar boek 'Liever met lef' verschenen waarin Dagmar anderen inspireert om hun hart te volgen en dromen waar te maken door te leven met lef.

Zo te zien heeft er nog niemand gereageerd. Heb je zelf nog leuke tips?   Deel jouw mening en reageer als eerste!
Reageer ook op dit artikel