Kim
Thuis / Binnen Leestijd: 3 minuten
Het is buiten koud en het regent veel, dus we zitten liever lekker binnen. Wie echt een buitenmens is, kan zich hierdoor snel gaan vervelen. Toch valt er nog genoeg leuks te doen in en rond huis. In dit artikel bespreken we allerlei verschillende soorten activiteiten die je kunt doen. Lees snel verder om te kijken welke activiteit bij jou past. Na het lezen van dit artikel is vervelen verleden tijd! Lees het artikel

Leuke activiteiten om verveling te voorkomen

Leestijd: 3 minuten

Je kamer een make-over geven

Tijdens de wintermaanden brengen we veel tijd thuis door. Tijd genoeg dus om jouw huis een kleine make-over te geven. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen je slaapkamer een andere kleur te geven of de woonkamer anders in te richten. Een leuk klusje om te doen tijdens deze koudere dagen.

Online spelletjes spelen

Wie denkt dat alleen kinderen zich online kunnen vermaken met spelletjes, heeft het mis. Je bent nooit te oud om spelletjes te doen en ook voor volwassenen is er genoeg aanbod. Wat dacht je van denkspelletjes of kaartspellen? Voel jij dat het geluk aan jouw kant staat? Dan kun je ook online poker, blackjack of roulette spelen. Doe wel eerst beetje research en bekijk de zwarte lijst met casino’s. Zo voorkom je dat je op een onbetrouwbare site terecht komt.

 

Gezellig middagje puzzelen


Dit klinkt misschien een beetje saai, maar puzzelen is juist heel leuk. Leg even je telefoon, laptop of tablet aan de kant en ga lekker aan de slag met de puzzel. Er zijn veel verschillende puzzels waar je uit kunt kiezen.De één is wat moeilijker dan de ander. Daag jezelf lekker uit met een moeilijke puzzel en je bent heel de middag lekker bezig.

Ga een middagje terug in de tijd


Heb jij nog oude videobanden, fotoboeken, dagboeken etc. op zolders staan? Haal ze eens naar beneden en bekijk alles nog eens een keer. Een super toffe manier om herinneringen op te halen en om herinnerd te worden aan dingen die jij misschien al lang vergeten was.

 

Keukenprins(es) spelen 

Neem eens uitgebreid de tijd om een lekkere maaltijd op tafel te zetten. Pak je kookboeken erbij of zoek op het internet naar de lekkerste gerechten. Maak een lijstje met ingrediënten die je nodig hebt en ga aan de slag. Koken is niet alleen ontzettend leuk, je wordt ook nog eens beloond met een heerlijke maaltijd.

Lekker naar buiten


Even naar buiten om wat frisse lucht te krijgen, hoort er natuurlijk ook bij. Ga lekker wandelen op het strand, fiets door een mooi natuurgebied of skeeler een rondje in de buurt. Buiten zijn in de frisse lucht geeft je energie en zorgt ervoor dat je lekkerder in je vel zit.

Ouderwets spelletjes spelen


Niets is zo gezellig als met vrienden/familie of gezin een spelletjesmiddag/avond houden. Of het nu sjoelen, Mens erger je niet, Bingo, Twister of Ganzenbord is, een middag vol gezelligheid is het zeker. Zorg voor wat lekkere hapjes en drankjes en beleef een top middag met z’n  allen.

Tip: als je met een niet al te grote groep bent kun je ook spelletjes spelen op de Wii. Wat dacht je bijvoorbeeld van bowlen op de Wii of een potje Justdance?

Wees creatief en maak iets zelf


Pinterest staat er vol mee, toffe DIY projecten. Je kunt hier bijvoorbeeld denken aan iets leuks om zelf te maken voor in huis, een zelfgemaakt cadeautje, kledingstukken of iets voor in de tuin. De opties zijn eindeloos, er is voor iedereen wel iets passends te vinden. Het is ook leuk om dit samen met kinderen te doen, want welk kind is er nu niet dol op knutselen?


.
 

 

Zo te zien heeft er nog niemand gereageerd. Welke activiteit mis jij nog in deze lijst?   Deel jouw mening en reageer als eerste!
Reageer ook op dit artikel