Lan
Thuis / Binnen Leestijd: 2 minuten
Schoonmaker nodig? Ga niet direct voor het eerste schoonmaakbedrijf die je tegenkomt. In dit artikel vertellen we je waar je op moet letten. Lees het artikel

Waarop moet je letten bij het vinden van een schoonmaakbedrijf?

Leestijd: 2 minuten

Het vinden van het perfecte schoonmaakbedrijf kan een lastig proces zijn. Immers is niet elke schoonmaker te vertrouwen. Helaas blijkt dit steeds vaker in Nederland. Schoonmaakbedrijven vergelijken is daarom zonder meer aan te raden. Hierbij moet je onder andere letten op de drie factoren die je hieronder kunt vinden.

Eerlijk

Allereerst is het belangrijk dat het schoonmaakbedrijf waar jij mee in zee gaat eerlijk is. Om dit te controleren kun je letten op de keurmerken van de onderneming, maar ook op de CVM-code. Hierbij staat CVM voor Code Verantwoordelijk Marktgedrag. Deze code geeft zekerheid omtrent het eerlijk en maatschappelijk verantwoord werken in de schoonmaakbranche. Het zou natuurlijk kunnen dat een schoonmaakbedrijf niet op een eerlijke manier werkt. Denk hierbij onder meer aan het uitbuiten van werknemers, maar ook aan het vormen van oneerlijke concurrentie. Dit kun je controleren met een verklaring omtrent gedrag, ook wel een VOG genoemd.

Financiële zaken

Als je een schoonmaakonderneming wilt inhuren dan zul je ook goed naar het financiële plaatje moeten kijken. Dit moet natuurlijk op een eerlijke wijze verlopen, maar dit is zeker niet altijd het geval. Het bedrijf betaalt bijvoorbeeld de premies en belastingen niet, maar de financiële zaken kunnen ook op een andere manier niet kloppen. De onderneming betaalt de medewerkers bijvoorbeeld te weinig per uur of laat ze juist te veel uren per dag werken. Het is dan ook aanbevolen om eerst een offerte aan te vragen bij het schoonmaakbedrijf. Je kunt dan de gegevens kloppen, waarbij je onder meer moet letten op het uurloon. Deze moet namelijk voldoen aan de eisen van de CAO.

Duidelijke afspraken

Het is tevens verstandig om duidelijke afspraken zwart op wit te zetten samen met het bedrijf dat jouw gebouw gaat schoonmaken. Hierbij kun je bijvoorbeeld een schema met de schoonmaaktaken opstellen. Hierin zet je wat precies schoongemaakt moet worden, terwijl het schema ook duidelijk maakt hoe vaak dit gedaan wordt per week. Natuurlijk zou dit ook dagelijks of maandelijks kunnen, het is maar net wat je zelf wilt. Hierdoor weet jij precies wat je kunt verwachten van het schoonmaakbedrijf, maar andersom ook.

Zo te zien heeft er nog niemand gereageerd. Er zijn nog geen reacties.   Deel jouw mening en reageer als eerste!
Reageer ook op dit artikel