Fleur
Thuis / Binnen Leestijd: 3 minuten
Sinterklaas vieren is ontzettend gezellig, maar vaak hangt er wel een behoorlijk prijskaartje aan. Je wilt het natuurlijk zo gezellig mogelijk maken tijdens pakjesavond, maar hoe doe je dit zonder financiële stress te krijgen? Wij geven je wat handige tips om pakjesavond te vieren op de meest budgetvriendelijke manier! Lees het artikel

Wat minder geld uitgeven met Sinterklaas? Wij geven tips!

Leestijd: 3 minuten

Tip 1 Zet een budget vast

Hoeveel geld kan jij missen en hoeveel wil je kwijt aan de Sinterklaasviering? Je kunt dit natuurlijk geheel zelf bepalen en hebt dit zelf onder controle. Het beste is er even voor te gaan zitten en ongeveer te berekenen wat je kunt missen. Met behulp hiervan kun je inkopen gaan doen. Houd netjes het bedrag aan en probeer dit zo min mogelijk te overschrijden. Doordat je bewuster bent van je uitgaven zul je ook beter opletten tijdens het shoppen. Impulsaankopen zullen dus minder snel voorkomen.

Tip 2 Koop geen rotzooi

Natuurlijk zijn prulletjes leuk om in te kopen en vooral erg goedkoop. Maar als je alles bij elkaar optelt ben je vaak nog best wat geld kwijt aan een hoop onzin. Achteraf zullen je kinderen hier weinig mee doen en belandt het ergens in een kast. Om dit te voorkomen kun je dus beter nuttige producten aanschaffen. Koop zoiets als kleding, boeken of schoolspulletjes.

Tip 3 Koop tweedehands

Zijn jouw kinderen dol op speelgoed, maar zij ze het snel beu? Koop dan speelgoed tweedehands. Online zijn er genoeg plekken waar je aan tweedehands speelgoed kan komen. Kinderen zijn over het algemeen hun speelgoed snel zat en daardoor verdient het vaak nog een tweede leven bij een ander kindje. Je kunt het oude speelgoed van jouw kindje ook weer online verkopen, dit helpt je ook nog eens met geld te verdienen. Ook voor kleding zijn er genoeg platformen waar je leuke tweedehands artikelen kunt kopen. Goedkoper en net zo leuk!

Tip 4 Maak een verlanglijstje

Wil jij niet zoveel geld uitgeven aan pakjesavond, maar vier je het wel? Begin dan vroeg met inkopen doen. Zodra je weet wat jouw kinderen graag willen krijgen kun je doelgerichter gaan winkelen. Waarom zou je pas tot november wachten als je al veel eerder kan beginnen. Zo kun je goed de aanbiedingen in de gaten houden en genieten van de beste deals. Schrijf op wat ze willen en houdt de prijzen in de gaten.

Tip 5 Black friday

Elk jaar is het Black friday, een dag waarop winkels gebruik maken van hoge kortingen aan leuke aanbiedingen. Dit jaar is het weer zover op 27 november. Je kunt dus beter even wachten met inkopen doen en deze dag genieten van prachtige prijzen. Houd webwinkels in de gaten, want online stunten ze met hoge kortingen. Vaak zijn er dan kortingscodes nodig om kortingen te ontvangen. Gebruik een geldige kortingscode en winkel met korting!

Tip 6 Verzilver je waardebonnen

Heb je in de kast nog oude waardebonnen liggen waar je eigenlijk niks mee doet? Koop hiermee een deel of al je sinterklaascadeautjes. Het is zonde om deze bonnen te laten verstoffen, want vaak kun je ze bij genoeg leuke winkels laten verzilveren.

Tip 7 Speel een spel

Je kunt natuurlijk ook Sinterklaas vieren met vrienden. Als je met een wat oudere leeftijdsgroep Sinterklaas viert is het leuk om een spel te spelen. Een voorbeeld van een leuk spel is het dobbelspel. Je koopt dan allemaal een paar cadeautjes en legt deze in het midden. Om deze cadeautjes te winnen moet je dobbelen. De spelregels van dit spel kun je online vinden. Je hoeft niet per se nieuwe spulletjes kopen, je kunt het spel ook spelen met oude spulletjes die je al in huis had en niet meer gebruikt.

Tip 8 Trek lootjes

Je kunt er ook voor kiezen om niet voor iedereen cadeautjes te kopen, maar voor een bepaald persoon. Met behulp van lootjes trekken kun je er voor zorgen dat iedereen voor een bepaald persoon een cadeautje koopt. Dit scheelt dus behoorlijk wat geld en tijd!

Zo te zien heeft er nog niemand gereageerd. Er zijn nog geen reacties.   Deel jouw mening en reageer als eerste!
Reageer ook op dit artikel