Richard
Thuis / Binnen Leestijd: 2 minuten
Misschien denk je er niet meteen aan, maar zowel in de zomer als in de winter kan een vuurtje goed van pas komen. Zomers is het namelijk erg fijn om af en toe de barbecue aan te slingeren, terwijl het in de winter erg sfeervol is om rond een haardvuur te gaan zitten. Zo’n vuurtje krijg je natuurlijk niet zomaar en moet je op de een of andere manier zien aan te steken. Welke opties er zijn en welke voordelen ze met zich meebrengen, lees je allemaal hieronder. Lees het artikel

Wat zijn de beste houtbriketten?

Leestijd: 2 minuten

Om je vuur aan te steken, heb je meerdere mogelijkheden. Deze mogelijkheden brengen enkele voordelen met zich mee. Je kan namelijk uit nog meer kiezen dan alleen houtbriketten.

Kies brandhout als alternatief

In eerste instantie denk je misschien aan houtbriketten, maar je hebt ook nog een meer dan geschikt alternatief om je vuur mee aan te steken en ook brandende te houden. Het is misschien erg voor de hand liggend, maar het gaat dan natuurlijk om brandhout. Het brandhout is geschikt om meteen mee te stoken, wat natuurlijk erg prettig is als je een barbecue of haard wilt aansteken. De verbranding van het hout is zeer schoon en bovendien haal je ook het hoogst mogelijke rendement. Een ander groot pluspunt dat je hebt als je kiest voor brandhout, is dat je niet bang hoeft te zijn voor schimmels en ander ongedierte. Het brandhout is daar namelijk compleet van gevrijwaard. Als je klaar bent voor een goed vuur, dan is brandhout een zeer geschikte optie voor jou.

Houtbriketten

Hoewel brandhout natuurlijk erg geschikt is, heb je ook nog altijd houtbriketten. Veel mensen zullen hier misschien al wel bekend mee zijn of heeft er wel eens mee gewerkt. Aan houtbriketten worden geen chemicaliën toegevoegd en dat is natuurlijk een erg geruststellende gedachte. Bovendien zorgen ze tijdens de verbranding ook voor erg weinig asresten. Doordat je de briketten eenvoudig kunt stapelen, heb je niet zo snel last van problemen tijdens de opslag van de houtbriketten. Door het lage vochtpercentage geniet je ook van meer warmteafgifte. Houtbriketten zijn dus ook erg geschikt om een lekker vuurtje mee te maken, of het nu in de barbecue is of in de open haard.

Brandhout of toch houtbriketten?

Het is moeilijk om een van de twee echt beter te noemen. Ze hebben beide namelijk erg veel voordelen en zijn ook erg geschikt om vuur mee te maken én brandende te houden. Het is eigenlijk een beetje afhankelijk van je persoonlijke voorkeuren om echt het een beter te kunnen noemen dan het ander. In principe zit je namelijk met zowel brandhout als houtbriketten goed als je vuur maakt.

Zo te zien heeft er nog niemand gereageerd. Er zijn nog geen reacties.   Deel jouw mening en reageer als eerste!
Reageer ook op dit artikel