Richard
Thuis / Binnen Leestijd: 2 minuten
Ongeveer een derde deel van je leven breng je door in bed. Het is dus belangrijk dat je een comfortabel bed van hoge kwaliteit hebt. Als je kiest voor een bed van inferieure kwaliteit, zul je dat op den duur moeten bekopen met fysieke klachten. Maar een goed bed hoeft natuurlijk geen duur bed te zijn. We vertellen je er graag alles over in dit artikel. Lees het artikel

Zo bespaar je op slaapcomfort zonder kwaliteit in te leveren

Leestijd: 2 minuten

Natuurlijk, kwaliteit heeft zijn prijs, maar er zijn altijd wel aanbiedingen te vinden die goed slapen voor iedereen bereikbaar maken. Bovendien zijn er wat slimme tips die je verder helpen te besparen.

Wanneer een matras vervangen?

Het matras is het onderdeel van het bed dat elke nacht in direct contact staat met jouw lichaam. Het absorbeert jouw lichaamsvocht en ook dode huidcellen komen erin terecht. Dit zorgt ervoor dat matrassen na verloop van tijd minder fris gaat ruiken. Is dat het geval? Dan is het tijd om een nieuw exemplaar aan te schaffen. Ook wanneer er sprake is van kuilen in het matras, die zichtbaar zijn wanneer er niemand op ligt, koop je beter een nieuw matras. Een derde indicatie dat het tijd wordt voor vervanging is wanneer je ’s nachts je draai niet meer kunt vinden en/of de volgende ochtend wakker wordt met een gebroken gevoel. Gemiddeld gaat een matras zo’n tien jaar mee, maar de feitelijke gebruiksduur kan variëren tussen grofweg acht en twaalf jaar.

Materiaalkeuze zeer persoonlijk

Ieder mens is uniek en heeft zijn eigen voorkeuren. Daarom zijn er verschillende soorten matrassen en we kunnen niet specifiek stellen dat het ene materiaal beter of slechter is dan het andere. Het is maar net waar je van houdt: zacht of hard, warm of koel, enzovoort. Er zijn scherp geprijsde matrassen te vinden in elke categorie, van pocketveren tot latex en van koudschuim tot traagschuim. Bedenk altijd dat een goedkoop matras niet per definitie iets zegt over de kwaliteit. Als je matrassen van een bepaald merk en type met elkaar vergelijkt, kun je tussen de verschillende aanbieders onderling nog aardig wat prijsverschillen vinden.

Gebruik een topmatras

Een slimme truc om de gebruiksduur van je kostbare matras te verlengen, is gebruik te maken van een topmatras. Dat is een dun matras dat je bovenop het eigenlijke matras legt. Hierdoor wordt de druk op het matras beter verdeeld. Bovendien vangt het topmatras vrijwel al het lichaamsvocht op, waardoor het onderliggende matras natuurlijk veel langer meegaat.

Zo te zien heeft er nog niemand gereageerd. Er zijn nog geen reacties.   Deel jouw mening en reageer als eerste!
Reageer ook op dit artikel