Fleur
Thuis / Binnen Leestijd: 3 minuten
Ben jij ook al lang aan het thuiswerken of moet je gaan thuiswerken in verband met corona? Aangezien de corona aantallen omhoog gaan, zullen veel mensen weer langer thuis zitten. Dit is natuurlijk niet de meest ideale situatie, want het is wel een hele uitdaging om privé en werk nu nog te scheiden. Niet iedereen heeft een goede thuiswerkplek en wij gaan je helpen om een low-budget plek te maken waar je je werk goed kan verrichten. Lees het artikel

Zo maak je een low-budget home office

Leestijd: 3 minuten

#1 Maak plaats

Denk je dat je geen ruimte hebt voor een thuiswerkplek? Dan heb je het waarschijnlijk mis, want tegenwoordig zijn er zoveel innovaties die ons helpen alles zo klein mogelijk op te bergen. Er is altijd plek, maar soms moet je ook gewoon even ruimte maken. Wij gaan je helpen!  Zorg ervoor dat je de woonkamer of een andere kamer goed opruimt en verzet soms ook wat dingen. Als je goed kijkt, kun je met behulp van wat dingen te verzetten vaak al een een potentiële plek zien. Veel mensen hebben vaak planten in de woonkamer staan die veel ruimte in beslag nemen, maar deze kunnen dus wel altijd verplaatst worden. Dit geldt ook voor tafels en banken. Richt de kamer zo in, dat je precies genoeg ruimte overhoudt om een werkplekje te maken. Heb je hem gevonden? Dan gaan we naar de volgende stap.

#2 Hoe ziet mijn werkplek eruit ?

Zodra je plek hebt gemaakt voor een fijne werkplek, kun je aan de slag gaan met de benodigde andere artikelen. Want een werkplek kan natuurlijk niet zonder een plek waar je je laptop op kunt plaatsen of een kopje koffie. Hierdoor moet je gaan zoeken naar een klein bureau met een kleine stoel. Wat vaak handig is, zijn stoelen en tafels die ook inklapbaar zijn. Zodat als je weer naar kantoor mag, je deze spulletjes gewoon kunt opbergen. Vaak zijn opklapstoelen en tafels ook voordeliger. Er zijn nog een paar andere manieren waardoor jij een goedkoop bureau in elkaar kan zetten, namelijk:

Een bureau gemaakt van een simpele plank. Je hebt hier dus alleen planken voor nodig en plankdragers. Dit kun je allemaal verkrijgen bij bouwmarkten.
Wat zo handig is aan dit bureau, is dat je hem kan hangen op hoogte naar keuze en dat ze in elke ruimte passen. Aangezien deze planken op maat gemaakt kunnen worden, passen ze dus in elke ruimte. Je hoeft ze alleen zelf op maat te krijgen.
Toevallig nog een lege plank in de kast? Vul deze met je laptop en zorg ervoor dat je vanuit de kast kunt werken. Dit kan niet bij elke kast, maar velen wel. Zo hoef je geen bureau te kopen en is je kast dus multifunctioneel. Wat vooral handig is is dat je een kast gebruikt waar bijvoorbeeld ook je printer staat. Zo is alles binnen handbereik en kun je goed aan de slag.

#3 Scherm je werkruimte af

Vind jij het ook steeds lastiger om je privéleven met werk te scheiden als je thuis aan het werk bent. Als je aan de eettafel zit wordt je constant door iedereen lastiggevallen of moet iedereen juist muisstil voor jou zijn. Terwijl de woonkamer de leefruimte van het huis is. Maar als je boven gaat zitten ga je sneller op bed zitten en liggen en komt er maar niks van. Daarom is dit de ideale oplossing: scherm je werkplekje af. Door middel van een kamerscherm of gordijnen te gebruiken kan je makkelijk een deel van de kamer afschermen. Hierdoor kan iedereen zijn ding doen en kan jij in rust werken. Je wordt niet afgeleid door de dingen die er gebeuren, want door het scherm kun je dit niet zien. Ook de rest in het huis weet dat je aan het werk bent als je hier zit en hierdoor zal je dus minder snel worden lastig gevallen.
 

Zo te zien heeft er nog niemand gereageerd. Waar werk jij thuis?   Deel jouw mening en reageer als eerste!
Reageer ook op dit artikel