Leila
Thuis / Buiten Leestijd: 3 minuten
Heb jij plannen om je woning te voorzien van een dakkapel? Dat is een prima investering, want het levert je extra leefruimte op én het voegt toe aan de waarde van je woning. Maar er is natuurlijk niet één standaard dakkapel. Naast dat ze van verschillende materialen vervaardigd kunnen worden, bestaan er ook verschillende modellen. We bespreken vier verschillende modellen dakkapellen om uit te kiezen. Lees het artikel

4 verschillende modellen dakkapellen om uit te kiezen

Leestijd: 3 minuten

Heb jij plannen om je woning te voorzien van een dakkapel? Dat is een prima investering, want het levert je extra leefruimte op én het voegt toe aan de waarde van je woning. Maar er is natuurlijk niet één standaard dakkapel. Naast dat ze van verschillende materialen vervaardigd kunnen worden, bestaan er ook verschillende modellen. We bespreken vier verschillende modellen dakkapellen om uit te kiezen.

Dakkapel met plat dak

Wil je een goedkope dakkapel, dan kom je al snel uit bij een dakkapel met plat dak. Dit is ook niet voor niets het meest voorkomende type dakkapel, want een dakkapel met plat dak kan vaak vergunningsvrij geplaatst worden. Dat bespaart je tijd en geld. Ook omdat zo’n dakkapel een constructie heeft die binnen een dag geplaatst kan worden. Dat levert een mooie verhouding tussen ruimtewinst en kosten op. Een dakkapel met plat dak is op bijna alle daken te plaatsen.

Dakkapel met puntdak

Zoek je iets wat meer karakteristiek voor je woning? Dan is een dakkapel met puntdak een goede keuze. Men noemt dit model ook wel een ‘zadeldak’. Deze worden meestal op oudere woningen geplaatst vanwege de uitstraling, maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat het niet ook op nieuwbouwwoningen zou kunnen. Het is mogelijk bij dit model om de dakpannen van je dak te hergebruiken voor de dakkapel. Zo loopt het dak vloeiend over in de dakkapel. Een nadeel van een dakkapel met puntdak, is dat je voor het plaatsen ervan een vergunning nodig hebt, wat tijd en geld kost.

Dakkapel met schuin dak

Wil je graag een dakkapel die vloeiend doorloopt op je dak? Kies dan voor een dakkapel met schuin dak. Bij dit model ligt de bovenrand van je dakkapel vrij hoog op het dak, met als gevolg dat er een vergunning voor nodig is. Ook is het plaatsen van een dakkapel met schuin dak enkel mogelijk als het dak de juiste hellingshoek heeft. Het voordeel van een hellend dak, is dat de afvoer van regenwater beter is. Daardoor heeft het ook een langere levensduur.

Dakkapel

Dakkapel met rieten dak

Wil je een landelijk uiterlijk, dan kun je kiezen voor een variant met een rieten dak. Zeker als je al een rieten dak hebt, is dit een passende keuze. Er is echter wel een bepaalde hellingshoek nodig om een dakkapel met rieten dak te kunnen plaatsen. Ook is het duurder model en heb je er vaak een vergunning voor nodig.
Wil je zo goedkoop mogelijk uit zijn? Je kunt met de aanschaf van een prefab dakkapel kosten beperken. Maatwerk is dan dus geen optie, je krijgt een standaard dakkapel. Maar dan heb je wel voor relatief weinig geld die dakkapel die je extra ruimte én extra waarde voor je woning oplevert!

Zo te zien heeft er nog niemand gereageerd. Er zijn nog geen reacties.   Deel jouw mening en reageer als eerste!
Reageer ook op dit artikel