Richard
Thuis / Buiten Leestijd: 3 minuten
Als je online meer privacy wilt, is het gebruik van een VPN een goed begin. Maar wat is een VPN eigenlijk? Waar wordt het voor gebruikt? Wij hebben voor jou de belangrijkste zaken die je moet weten op een rijtje gezet! Lees het artikel

Alles wat jij over een goedkope VPN moet weten

Leestijd: 3 minuten

Wat is het?

VPN's (Virtueel Privé Netwerk) zijn ontstaan uit de behoefte van bedrijven om mensen op afstand toegang te geven tot een computersysteem met dezelfde inloggegevens als iemand die inlogt vanaf het thuisnetwerk. Dit is normaal niet mogelijk - wel, niet zonder een hoop bekabeling en wat serieuze know-how - maar door een speciaal programma op te zetten, een VPN client, kan je je computer ‘wijsmaken’ dat je lid bent van hetzelfde netwerk. Een VPN is dus kort samengevat een online ruimte die je kunt gebruiken zonder dat andere mensen toegang hebben.

Waarom heb je het nodig?

VPN's beschermen je privacy door je IP-adres (IP staat voor internet Protocol) te vervangen door dat van de VPN. Als dat alles was wat een VPN deed, zou het technisch gezien een proxy zijn, een dienst die alleen verkeer omleidt, dus er is meer. Een VPN creëert een soort van beveiligde tunnel tussen jouw computer en de VPN-server. Al je verkeer wordt door deze tunnel geleid en niemand kan controleren wat daar gebeurt, leve de privacy!

Wat is het voordeel?

De belangrijkste troef van een VPN is dat het je identiteit beschermt. Als iemand jou wilt traceren zullen ze dus alleen op het netwerk uitkomen waarmee je het internet hebt bezocht. Deze anonimiteit geldt ook voor je internet provider: zij kunnen alleen de VPN-verbinding zien die je hebt gemaakt, verder niets. Dit is ideaal voor mensen die zich zorgen maken over ISP's die hun gegevens doorverkopen.

Goede VPN's versus slechte VPN’s

Als je op zoek bent naar een VPN, concentreer je dan niet alleen op snelheid, want dat is de factor waar jij en het VPN-bedrijf de minste controle over hebben. Aangezien bijna alle VPN-bedrijven één of andere mix van dezelfde technologieën aanbieden, moet je in plaats daarvan naar de waarde kijken. Hoe kun je het meeste krijgen voor de laagste prijs? Kijk naar extra functies zoals gesplitste tunneling, multi-hop verbindingen, enzovoort. Let wel op want niet alle VPN’s zijn veilig. Over het algemeen zijn de beste VPN-diensten betalend. Hoewel er veel verschillen zijn tussen goede VPN’s, hebben ze een aantal dingen gemeen. Ten eerste bieden ze geavanceerde versleuteling, dit zou eigenlijk vanzelfsprekend moeten zijn. Het probleem hiervan is wel dat het je internetverbinding een beetje zal vertragen, bovenop de vertraging die je al ondervindt door je signaal via een andere locatie te sturen. Gebruiksvriendelijkheid is een andere basisvereiste, vooral als je een digibeet bent. Ga op zoek naar een provider met een duidelijke interface en niet te veel onduidelijke knoppen en dan zit je zeker goed.

Waarom is VPN Nederland de beste VPN?

Nu je weet wat een goede VPN inhoudt, is het makkelijk te zien dat VPN Nederland er hier één van is. En het goede nieuws is dat ze een tijdelijke aanbieding hebben van € 1,99/maand. Met één klik ben je veilig en anoniem online in zowel het binnen-en buitenland. Werkt er iets niet naar behoren? Geen probleem, 24/7 staat de Nederlandstalige klantenservice klaar voor jou!

Onthoud dat geen enkele VPN perfect is en dat er momenten zullen zijn waarop zelfs de beste VPN geen hulp kan bieden. Maar in het algemeen is het een handig hulpmiddel om je privacy te beschermen en je lievelingsseries mee te kijken! Nu je al deze informatie hebt gelezen, kan je alvast eens kijken naar welk abonnement of welke VPN het beste bij jou past.

Zo te zien heeft er nog niemand gereageerd. Gebruik jij een VPN?   Deel jouw mening en reageer als eerste!
Reageer ook op dit artikel