Fleur
Thuis / Buiten Leestijd: 3 minuten
Wat ga jij allemaal doen deze herfst? Je kunt natuurlijk allerlei verschillende dingen doen, maar er zitten aan veel activiteiten ook een keerzijde. Denk maar eens aan de kosten die bij veel activiteiten komen kijken. In de herfst is er niks mooiers dan de natuur, dus waarom zou je hier niet nu juist van gaan genieten? Ga de deur uit en geniet van het herfstseizoen. Laat je kinderen lekker spelen en geniet zelf van de rust. Wij hebben een lijst gemaakt met low-budget activiteiten. Lees het artikel

Betaalbare herfst activiteiten, wij hebben ze op een rijtje gezet!

Leestijd: 3 minuten

 

1. Maak voer voor vogeltjes

Zoals elk ander, kom jij vogeltjes overal tegen. Ze zijn vaak op zoek naar wat te eten om te overleven. De natuur verzorgt de dieren op hun eigen manier, maar de mens kan altijd een handje helpen. Niks is leuker dan fluitende vogeltjes in je eigen tuin toch? Ga naar de winkel en koop de lekkerste zaadjes en maak hier een vetbol van. Dit is namelijk het lievelingskostje van elke vogel. Zoek in de tuin een plekje om de vetbollen op te hangen en het enige wat je dan nog moet doen is wachten totdat ze het plekje gevonden hebben. Je zult merken dat vogeltjes blijven terugkomen en dit geeft enorm veel sfeer aan het leven in de tuin.

2. Steek de BBQ aan en haal de marshmallows uit de kast

Je hoeft niet altijd ver van huis te gaan om een leuke dag te hebben. Steek een kampvuurtje aan en geniet met het gezin van een avondje aan huis. Ga lekker om het vuurtje zitten en zo houden jullie jezelf allemaal warm. Trek een dikke trui en pak de marshmallows er maar bij. Natuurlijk kun je er ook wat popcorn of chips aan toevoegen. Heb je toevallig een laptop? Zet deze neer op een tafel en kijk met zijn allen gezellig een winterfilm.

3. Maak een tocht door het bos

Het allerleukste aan de herfst is natuurlijk dat we allemaal onze dikke truien uit de kast mogen trekken. Geniet van het koudere weer en de gezelligheid. Maak met het hele gezin ‘s middags lampionnen. Deze neem je vervolgens ‘s avonds mee op pad naar het bos. De lichtjes zullen de wandeling een stuk sfeervoller maken en avontuurlijker. Ondertussen kunnen jullie genieten van de heerlijke frisse lucht en de mooie kleuren van het bos.

 

 

 

 

 

 

 

4. Ga op pad en leer over de natuur

Je kunt natuurlijk overdag ook het bos in gaan met het hele gezin. Koop vooraf enkele natuurboekjes die je kunt meenemen op avontuur. In dit soort boekjes kun je allerlei soorten planten en dieren vinden, waardoor jij tijdens de route informatie over deze dingen kunt vinden. Ben jij benieuwd wat voor plant er staat? Kijk even in je boekje en leer over de natuur. Al deze weetjes zullen jouw kennis over de natuur vergroten, waardoor dit een leuke maar ook leerzame activiteit is

5.  Duik de keuken in

Naast genieten van de natuur, zijn er ook leuke binnenactiviteiten. Je kunt koekjes en taartjes bakken. Wat voor lekkers je wilt maken mag je natuurlijk helemaal zelf weten. Het is wel erg leuk om te bakken met als thema de herfst. Denk bijvoorbeeld aan leuke vormpjes om koekjes in te bakken. Maak daarom koekjes in de vorm van bladeren! Smaken die bij de herfst passen zijn speculaas en kaneel. Nadat de koekjes of taart zijn gebakken begint het leukste werkje, namelijk het opeten!

Zo te zien heeft er nog niemand gereageerd. Wat vind jij leuk om te doen in de herfst?   Deel jouw mening en reageer als eerste!
Reageer ook op dit artikel