Richard
Thuis / Buiten Leestijd: 3 minuten
Wil jij je tuin een betaalbare upgrade geven? Dan kun je ervoor kiezen om een aantal leuke planten aan je tuin toe te voegen. Voordat je zomaar planten gaat kopen, is het goed om na te denken waar je precies naar op zoek bent. Op deze pagina lees je voor welk type tuinplanten je het beste kunt kiezen als je jouw tuin op een goedkope manier wil aankleden. Lees het artikel

De mooiste planten voor in jouw tuin

Leestijd: 3 minuten

Het is geweldig om verschillende soorten planten met elkaar te combineren en te genieten van al het groen en de prachtige kleuren die sommige bloemen voor je in petto hebben.

Houd je tuin het hele jaar door groen door voor een prachtige hulst te kiezen

De hulst is er in verschillende varianten. Wat dacht je bijvoorbeeld van een prachtige Japanse hulst, een Blue Princess, Dwarf Pagoda of de Silver Milkmaid? Een hulst kan prachtig als haag ingezet worden in de tuin, waardoor je meteen meer privacy creëert. Sommige soorten hebben mooie rode bessen, waardoor je direct meer groen en kleur naar je tuin haalt. De hulst ziet er het hele jaar mooi uit, met de kerst kun je wat hulst takken afknippen en als kerstversiering in je woning gebruiken. Je kunt verschillende soorten met elkaar combineren, maar ook voor één hulst of variant kiezen. De mogelijkheden met deze plant zijn eindeloos.

Deze planten zijn mega makkelijk in onderhoud en ook nog eens goedkoop

Wil je een stoer hoekje in je tuin creëren? Dan kun je er een cactus neerzetten. Een cactus is helemaal niet duur, heeft weinig aandacht nodig en doet het erg goed in je tuin. Een cactus is hip, modern en zorgt voor zijn eigen wateropslag in droge periodes. Wil je meer kleur naar je tuin halen? Dan kun je voor de betaalbare vlijtige liesjes kiezen. Deze plant staat leuk in de grond van je border, een hangende plantenbak of in een bloempot.

Chrysanten geven ook veel kleur aan je tuin. Doordat ze laat en lang bloeien zijn chrysanten een ideale plant om tussen de rest neer te zetten. Wanneer andere planten uitgebloeid zijn, kun je alsnog van de chrysanten genieten. Wil je meer sfeer en beschutting in de tuin creëren? Dan kun je bamboe neerzetten. Bamboe is betaalbaar en erg makkelijk te onderhouden.

Goedkoop hoeft helemaal geen duurkoop te zijn als het over planten gaat

Wist je dat je planten voor in de tuin niet alleen bij een tuinder, tuincentrum of in de supermarkt kunt kopen? Je kunt je planten namelijk ook online bestellen. Verschillende webshops bieden betaalbare planten aan. Als je online gaat zoeken naar leuke planten voor in je tuin, kun je vaak op interessante kortingen stuiten. De prijs die je voor een plant betaald, hoeft niets over de kwaliteit van de plant te zeggen. Je weet nu welke planten het goed doen in de winter en welke planten weinig onderhoud nodig hebben. Dat soort planten doen het erg goed en blijven een lange periode mooi.

De plant weet daarnaast zelf helemaal niet tegen welke prijs hij of zij verkocht wordt. Wanneer je een beetje groene vingers hebt, weet je van elk goedkoop plantje een prachtexemplaar te maken. Het enige dat je planten nodig hebben is aandacht, water, voeding en liefde. Hierna zal de plant zijn eigen weg in je tuin vinden en mooi groeien. Wanneer je weet op welke manier je kunt stekken, kun je van één plantje van bijvoorbeeld €1,25 op den duur veel meer planten maken. Je kunt ze namelijk zelf gaan kweken om je tuin verder mee te vullen of je buren, vrienden of familie blij mee te maken als kleinigheidje.
Zo te zien heeft er nog niemand gereageerd. Er zijn nog geen reacties.   Deel jouw mening en reageer als eerste!
Reageer ook op dit artikel