Richard
Thuis / Buiten Leestijd: 3 minuten
We worden steeds langer getrakteerd op mooi weer tegenwoordig. Dat maakt het dan ook mogelijk om nog veel langer van de tuin te genieten. In de herfstperiode kun je echt nog wel dagen buiten doorbrengen. In jouw eigen tuin is het natuurlijk nog heerlijk vertoeven. In dit artikel geven we wat tips om te zorgen dat je nog meer kunt genieten van jouw tuin. En dan hebben we het met name over de najaarsperiode. Lees het artikel

In het najaar genieten van jouw tuin

Leestijd: 3 minuten

Een fijne tuinset

Allereerst is het van belang om een fijne tuinset in de tuin te hebben staan. Met fijn bedoelen we natuurlijk een set waar je nog lekker op kunt relaxen. Denk bijvoorbeeld aan een lekkere luxe loungeset, waar je helemaal in weg kunt zakken. Ideaal voor een borrel bijvoorbeeld. Bij Kees Smit Tuinmeubelen zou je al een mooie set kunnen scoren.

Als de winter eenmaal aanbreekt, zou je de tuinset weer op kunnen ruimen. Berg deze bijvoorbeeld op in de schuur of een tuinhuis. Onder de veranda zou deze ook goed beschermd worden. Het gaat er tenslotte om dat de kussens en de set zo veel mogelijk droog blijven. Daardoor blijven de meubelen het langst mooi.

Goed tuingereedschap

Het is ook belangrijk om goed tuingereedschap te hebben. Daar heb je qua uitstraling niet meteen iets aan, want dat zijn nou geen spullen die je in de tuin neerzet. Indirect heb je er natuurlijk wel zeker iets aan. Tuingereedschap heb je namelijk nodig om de tuin op orde te houden. Dat is in het najaar wel nodig.

Je zult zo nu en dan even de bezem erbij moeten pakken om alle bladeren op te vegen. Een keer met de schoffel door de tuin om het onkruid te wieken zou ook geen verkeerd idee zijn. Zo ziet jouw tuin er binnen de kortste keren weer mooi uit. Het oogt namelijk toch gezelliger dan een tuin opgeruimd is. En al staat alles netjes op z’n plek, onkruid en bladeren geven toch een onrustig gevoel. Het ziet er rommelig uit en daardoor kun jij niet optimaal genieten van de resterende mooie dagen.

Een chill-plek

Hoe fijn is het om de dag te beginnen in de tuin? Lekker een bakje koffie of thee erbij om op te starten. Je kunt dan wel in jouw loungeset neerploffen, maar je wil natuurlijk fit de dag beginnen. Onderuit gezakt in een loungeset is dat niet helemaal wat je zoekt. Een tuinbankje daarentegen zou perfect kunnen zijn om de dag op te starten.

Dat bankje alleen zorgt er al voor dat je een chill-plek creëert in de tuin. Dat kun je natuurlijk nog verder opvrolijken met wat kussens en plaids bijvoorbeeld. Al moet je er wel goed opletten dat het niet gaat regenen. Het zou zonde zijn van de accessoires als die nat worden.

De bankjes heb je in verschillende soorten en maten. Zo kun je bijvoorbeeld gaan voor een bankje met een tafel het midden. Ideaal als je samen nog een koffie of thee wil drinken voor of na het werk. Je hebt ook weer schommelbanken met een overkapping erboven. Zo heb je ook geen last van de zon, die in het najaar nog wel eens fel kan gaan schijnen.

Hoe dan ook wordt het dankzij zo’n tuinbank al een heerlijke chill-plek, die trouwens niet alleen in het najaar gebruikt wordt. In de zomer heb je er natuurlijk nog veel meer plezier van. Alhoewel de kinderen de plek ook vaak in gebruik zullen nemen. Voor welke bank je ook kiest, het wordt gegarandeerd een succes. De aankleding ervan kan het alleen nog maar beter maken.

Zo te zien heeft er nog niemand gereageerd. Er zijn nog geen reacties.   Deel jouw mening en reageer als eerste!
Reageer ook op dit artikel