Richard
Thuis / Buiten Leestijd: 3 minuten
Als we de eerste zonnestralen weer hebben zien schijnen, krijgen we allemaal zin om onze tuin aan te pakken. We willen massaal de tuin klaarmaken voor de lente- en zomerdagen. Dat betekent dat we plantjes gaan kopen om weer kleur in de tuin aan te brengen. Alleen hebben we ook tuinverlichting nodig, zodat we ‘s avonds ook nog van die kleuren kunnen genieten. Hoe je dat op een betaalbare en verantwoorde manier scoort, lees je hieronder. Lees het artikel

Scoor betaalbare tuinverlichting op een verantwoorde manier

Leestijd: 3 minuten

Kies verantwoorde verlichting

Als we zeggen dat je tuinverlichting op een verantwoorde manier moet scoren, bedoelen we eigenlijk dat je voor verantwoorde verlichting moet gaan. Dat betekent eigenlijk dat je maar één bepaalde verlichting aan moet schaffen en dat is natuurlijk led buitenverlichting. Led tuinlampen zijn namelijk veel beter voor het milieu en gaan ook veel langer mee dan ouderwetse buitenlampen. Bovendien zorgt led tuinverlichting ervoor dat je een hoop energie bespaart. Buitenverlichting led is namelijk tot wel 90% energiezuiniger.

Tegenwoordig kiest men eigenlijk altijd voor led tuinlampen. Je hebt ze namelijk in verschillende soorten en maten en ze maken de tuin echt gezellig. De tuinverlichting zorgt immers altijd voor de sfeer in de tuin. Het liefst wil je dan ook tuinverlichting, waarvan je de lichtintensiteit kunt instellen. Fel licht zorgt namelijk niet altijd voor de aangename sfeer die je zoekt. Het beste is om te kiezen voor tuinverlichting 220v. Deze kun je namelijk direct op het netstroom aansluiten.

Scoor betaalbare verlichting

Led tuinverlichting is ook meteen betaalbaar. Ze hebben namelijk een lange levensduur, waardoor je ze maar een keer in de paar jaar hoeft aan te schaffen. Led tuinlampen kunnen namelijk 50.000 uur meegaan. En zijn de lampen helemaal opgebrand, dat ze het niet meer doen? Dan vervang je die gewoon door nieuwe led lampen. De tuinpalen kun je dan gewoon behouden. Die hoef je immers niet te vervangen na een paar jaar.

Led tuinlampen zijn in elk opzicht goedkoper dan de alternatieven die op de markt zijn. Denk bijvoorbeeld aan gloei- en halogeenlampen. Dat heeft ook te maken met de kwaliteit van de buitenverlichting. Je moet natuurlijk wel tuinverlichting led van goede kwaliteit kopen. Dat is soms iets duurder dan de goedkopere led verlichting. Het blijft alleen maar betaalbaar als je lang van de buitenverlichting kunt genieten. Je kunt in dat geval beter voor een iets duurdere variant kiezen, dan voor lampen van een paar euro. De investering is het meer dan waard, want je hebt er de komende jaren ook nog plezier van.

Verlichting in jouw tuin

Welke soort lampen je uiteindelijk nodig hebt hangt natuurlijk ook af van de indeling van jouw tuin. Heb je bijvoorbeeld een border met zand of grote plantenbakken? Dan kun je voor tuinspots kiezen, die je in het zand steekt. Heb je juist een tuin die helemaal betegeld is? Dan zul je vaker kiezen voor een staande buitenlamp en wandlampen. Deze kun je namelijk gemakkelijker kwijt.

Je hebt veel verschillende typen van de staande buitenlamp. Dit heeft te maken met de stijl en het design, maar ook met het materiaal. Er zijn verschillende tuinpalen te koop, die allemaal een ander design hebben. Welke tuinpalen het beste passen, is afhankelijk van de rest van jouw tuin. In een kleine tuin heb je bijvoorbeeld ook veel minder licht nodig dan in een grote tuin. Misschien heb je wel een pad door de tuin lopen, die je extra wil verlichten. Of zijn er bepaalde stukken in de tuin die meer licht nodig hebben?

Je zult in elk geval jouw tuin als uitgangspunt moeten nemen als je voor tuinverlichting gaat kijken. Er is genoeg buitenverlichting op de markt om jouw tuin mee aan te kleden.
Zo te zien heeft er nog niemand gereageerd. Er zijn nog geen reacties.   Deel jouw mening en reageer als eerste!
Reageer ook op dit artikel