Richard
Thuis / Buiten Leestijd: 2 minuten
Wanneer het slot van een raam of deur kapot is, kan dat veel overlast veroorzaken. Is jouw sleutel bijvoorbeeld in het slot van de voordeur afgebroken? Dan kan dit ervoor zorgen dat je jouw woning niet meer binnen kunt komen. Maar ook een kapot slot van een raam kan erg vervelend zijn. Kamp jij ergens in huis met een slotenprobleem? Schakel hier dan een vakman voor in. Lees het artikel

Slotenprobleem snel laten verhelpen

Leestijd: 2 minuten

Sleutel afgebroken in het slot

Er bestaan allerlei verschillende soorten slotenproblemen. Een slotenprobleem dat vaak wordt gezien betreft een afgebroken sleutel in het slot. Ging jouw slot al langer moeizaam open? Dan kan het zomaar zo zijn dat jouw slot aan vervanging toe was. Wanneer je hier geen gehoor aan geeft, kan de sleutel afbreken in het slot. Dit kan vervelende gevolgen hebben. Het slot is hierdoor doorgaans namelijk onbruikbaar waardoor je mogelijk ineens buitengesloten bent. Dit is een situatie die je uiteraard liever voorkomt. Merk je dat het slot steeds meer weerstand biedt? Wacht dan niet af, maar schakel een slotenmaker in. Door tijdig je slot te laten vervangen, kun je een hoop onnodige overlast voorkomen.

Kapot raamslot laten verhelpen

Niet alleen het slot van een deur kan kapot gaan. Ook een raamslot kan op den duur aan vervanging toe zijn. Het raamslot kan slijten, maar ook in dit slot kan een sleutel afbreken. Dit kan resulteren in behoorlijke overlast. Het kan er namelijk voor zorgen dat jouw raam niet meer open kan. Is dit het enige raam dat zich in de ruimte bevindt? Dan is het buitengewoon vervelend als deze defect is. Je kunt hierdoor namelijk geen frisse lucht meer je woning binnenlaten. Ook voor een raamslot geldt dus dat je deze tijdig moet laten vervangen als hij versleten is. Je verkleint hiermee de kans op slotenprobleem met bijbehorende gevolgen aanzienlijk.

Voor welk nieuw slot kies je?

Of het nu om een deurslot of een raamslot gaat, je wilt graag investeren in kwaliteit. Een slot vormt namelijk de beveiliging van jouw woning. Wil je zeker weten dat jouw sloten van de allerbeste kwaliteit zijn? Kies dan voor sloten die voorzien zijn van een SKG keurmerk. Sloten die dit keurmerk dragen zijn uitvoerig getest. Er is gekeken naar de vertragingstijd die een slot bij een inbraakpoging kan bieden. Hoe langer de vertragingstijd is, hoe beter de kwaliteit van het slot is. De kwaliteit van de sloten met een SKG keurmerk wordt aangeduid met sterren. Een slot kan een, twee of drie sterren krijgen. Hierbij duidt drie sterren de beste kwaliteit aan.

Zo te zien heeft er nog niemand gereageerd. Heb jij wels een een slotenmaken moeten bellen?   Deel jouw mening en reageer als eerste!
Reageer ook op dit artikel