Lan
Thuis / Buiten Leestijd: 3 minuten
Het Nederlandse weer kan nogal wisselvallig zijn, vooral in de zomer. Toch hebben we af en toe geluk en kunnen we genieten van zonnige dagen. Wanneer het warm is in ons kikkerlandje, is het vaak zelfs te heet in de felle zon. Vind jij het maar niks om dan binnen opgesloten te zitten met de airco? Lees dan snel verder. In dit artikel delen we hoe je je tuin op betaalbare wijze omtovert tot een koele oase. Lees het artikel

Te warm? Zo maak je van de tuin een koele oase

Leestijd: 3 minuten

Hang een schaduwdoek op

We genieten graag van de zonnestralen, maar af en toe verhuizen naar een plekje in de schaduw is ook fijn. Zo voorkom je dat je verbrand of verhit raakt. Heb je niet veel schaduw in je tuin? Los dit dan op door een (schaduw)doek op te hangen. Schaduwdoeken zijn makkelijk om te verplaatsen en filteren de UV-straling. Tegenwoordig kun je kiezen uit veel verschillende kleuren en designs.

Relax onder een parasol

Op zomerse dagen is het ook goed toeven onder een parasol. Het fijne is dat parasols in alle soorten en maten verkrijgbaar zijn. Je kunt dus altijd eentje vinden die geschikt is voor je tuin of balkon. Een veelvoorkomende soort is een staande parasol. Hierbij staat de mast direct onder het doek. Bij een zweefparasol is dit niet het geval en hangt het doek aan de zijkant van de mast. Verder heb je ook horecaparasols en balkonparasols.

Welke je ook kiest, zorg ervoor dat je parasol stevig staat. Niets is namelijk vervelender dan een parasol die je steeds goed moet zetten of zelfs omver kan waaien bij veel wind. Het is dus aan te raden om een zware parasolvoet erbij te nemen om eventuele schade te voorkomen. Er worden verschillende materialen gebruikt voor parasolvoeten. Betonvoeten zijn bijvoorbeeld populair, maar ook granieten parasolvoeten komen vaak voor.

Speel met water

Wie aan afkoeling denkt, denkt waarschijnlijk direct aan water. Woon je niet in de buurt van een meer of de zee? Dan maak je het thuis toch gewoon leuk? Er zijn genoeg budgetvriendelijke spelletjes die je kunt doen met water. Denk hierbij aan een waterballonnengevecht of flessenvoetbal. Of wat dacht je van een opblaaszwembad(je)? Deze zijn vaak al verkrijgbaar voor een paar tientjes en je beleeft er veel plezier aan.

spelen met water

Zet een koelbox buiten

Wanneer je lekker buiten zit, heb je vast geen zin om naar binnen te lopen voor een koud drankje. De koelbox is niet alleen handig voor onderweg, maar ook voor in de tuin. Tip: timmer zelf iets eromheen met hout als je zo’n gekleurde box niet mooi vindt staan.

Maak een pergola of natuurlijke parasol

Wil je schaduw creëren en ook meer groen in de tuin? Dan is een pergola perfect. Dit is een constructie van palen en balken die dwarsliggen. Hier kun je vervolgens klimplanten overheen laten groeien. Heb je niet zoveel plek, maak dan één natuurlijke parasol. Dit doe je door een lange paal met wielvormige hoepels neer te zetten. Ook hier laat je vervolgens klimplanten aan groeien.

Kortom: er zijn genoeg manieren om het hoofd koel te houden tijdens een hittegolf.

Zo te zien heeft er nog niemand gereageerd. Hoe koel jij af?   Deel jouw mening en reageer als eerste!
Reageer ook op dit artikel