Kim
Thuis / Buiten Leestijd: 3 minuten
Huisdieren zijn voor veel mensen onmisbaar. Ze zijn een maatje en horen bij het gezin. Hoewel huisdieren zorgen voor een hoop liefde, geluk en blijdschap, kosten ze je ook veel geld. Je hebt niet alleen kosten voor de aanschaf maar ook voor voer, speelgoed, dierenarts en ga zo maar door. Tijd dus om eens te kijken hoe je kunt besparen op deze kostenposten. In dit artikel vind je meerdere handige tips. Lees het artikel

Tips om te besparen op de kosten voor je huisdier

Leestijd: 3 minuten

Bespaar op voeding


Kosten aan voer voor je huisdier ontkom je niet aan, dit is een terugkerende kostenpost. Daarom is het verstandig manieren te zoeken om hierop te besparen. Kijk kritisch naar het voer dat je koopt. Wij hebben 3 tips voor jou die je kunnen helpen te besparen op voerkosten.

Goedkopere voeding

Wie een rondje in de winkel doet komt er al snel achter dat de prijs voor hondenvoeding enorm varieert. Ga je online kijken? Dan is het verschil nog groter. Reden genoeg dus om goede research te doen. Je wilt je hond natuurlijk graag goede voeding geven, maar is duurder altijd beter? Een optie is om duurder voer te mengen met goedkopere voer. Zo kun je de hond goede en goedkope voeding geven.

Koop groot in
Een andere makkelijke manier om geld te besparen is om groot in te kopen. Kies voor een grotere verpakking voer, dit is vaak in vergoeding goedkoper dan de kleinere zakken voer. Hierdoor moet je in één keer meer geld neer leggen maar je bespaart op de langere termijn.

Vergelijk de prijzen
Sommige huisdieren hebben nou eenmaal een bepaald merk nodig dat duurder is. Misschien door een allergie of voor extra ondersteuning. Dan wil je hier natuurlijk niet op besparen door een ander merk te kopen. Gelukkig is voer regelmatig in de aanbieding, waardoor je ook kunt besparen.  Vergeet ook niet online prijzen te vergelijken. Online vind je vaak voer voor een lagere prijs dan bij bijvoorbeeld de supermarkt of dierenspeciaalzaak.

Bespaar op de verzekering

Of een huisdierenverzekering nodig is hangt af van de situatie. Een simpele verzekering kost je zo’n €20 per maand. Per jaar ben je dan weer €240  kwijt aan verzekeringskosten. Als je weinig gebruik maakt van de dierenarts is het slimmer om geen verzekering af te sluiten. Heeft jouw huisdier regelmatig last van kwaaltjes dan is het wel verstandig een verzekering af te sluiten, want een bezoekje aan de dierenarts is niet goedkoop. Bekijk dan wel eerst waar je het voordeligst je verzekering af kunt sluiten zodat je niet onnodig veel hoeft te betalen.

Bespaar op dierenartskosten


Voorkomen is beter dan genezen dus  zorg ervoor dat je huisdier ieder jaar netjes zijn/haar entingen krijgt. Hiermee kun je al een hoop problemen voorkomen. Besparen door je huisdier niet  te laten vaccineren is iets dat juist averechts werkt. Zo lopen ze namelijk veel meer risico om ziek te worden, dan zijn de kosten veel hoger. Heeft je huisdier last van een kwaaltje? 'Doe dan zelf eerst wat onderzoek, voordat je naar de dierenarts gaat. Misschien is dit namelijk helemaal niet nodig.

Besparen op de aanschaf


De aanschaf van een huisdier kan behoorlijk duur zijn. Zeker als je kiest voor een raskat of rashond. Kijk eens wat verder dan de standaard fokker en neem eens een kijkje in het asiel. Hier zitten veel dieren met smart te wachten op een lief baasje. Hoeveel jij voor je  huisdier betaalt zegt helemaal niks over hoe leuk jullie het samen kunnen hebben. En zeg nu zelf, wat is nou mooier dan een huisdier uit het asiel halen en het een mooi leven te geven bij jou.

Zo te zien heeft er nog niemand gereageerd. Wat voor huisdier heb jij?
 
Deel jouw mening en reageer als eerste!
Reageer ook op dit artikel