Lisa
Thuis / Buiten Leestijd: 4 minuten
De zon laat zich langzaamaan wat vaker zien en wij zijn klaar voor de zomer! Tijd voor een make-over van je tuin? Geen zorgen, wij hebben voor je uitgezocht hoe je dit op een budget kunt doen. Met onze tips geef jij jouw tuin net dat beetje extra “flair” voor deze zomer! Lees het artikel

Zo richt jij jouw tuin op een budget in!

Leestijd: 4 minuten

Laat de zomer maar komen! Met een biertje, wijntje of glaasje fris in de zon zitten. Wij kijken ernaar uit. Dit houdt mogelijk ook in dat de tuin toe is aan een mini-renovatie. De lange winter heeft zijn sporen achtergelaten op het groen en het tuinmeubilair. Nu is een tuinrenovatie al snel redelijk duur. Om jou te helpen bij het goedkoop vernieuwen van je tuin, hebben wij een aantal tips op een rijtje gezet!

Het ontwerp

 

Wanneer je voor een geheel nieuwe tuin gaat, heb je vast een beetje in gedachten hoe je zou willen dat het eruit komt te zien. Een duidelijk ontwerp geeft zwart-op-wit weer wat die gedachten zijn. Nu heb je grof gezegd twee opties: een ontwerper inhuren of zelf ontwerpen. Een ontwerper is vaak erg duur, wij raden dus aan het zelf te doen.

Misschien is de eerste gedachte dat het wat spannend is, maar geen zorgen! Er is genoeg inspiratie te vinden op het net en/of bij vrienden, kennissen en buren. Je kunt uiteraard met pen en papier aan de slag. Ben je meer van het digitale tijdperk? Zoek dan online naar een ontwerp software, er zijn goede gratis versies te vinden.

Bomen, planten, bloemen en struiken

Het is een droom voor velen; overal om je heen planten en bloemen, zonder er een vinger voor uit te steken. In een andere dimensie is dat misschien een optie. Helaas, onze wereld biedt die mogelijkheid nog niet. Logischerwijs zul je bij het ontwerpen van de tuin hebben nagedacht over hoeveel en welk type groen je aanbrengt. Controleer welke planten meerjarig meegaan en onderhoudsarm zijn. Tenzij je liever wél de hele dag met je handen in de klei zit natuurlijk!

Mocht je wat groenere vingers hebben, dan is het zelf stekken van planten ook nog een optie. Het vergt enige tijd en moeite, maar is tevens een stuk goedkoper. Al het groen in de winkel kost zoveel geld omdat er tijd en moeite in het kweken is gaan zitten. Je kunt ervoor kiezen de zaden te kopen, of vraag rond of mensen nog iets hebben liggen.

Mocht je niet goed weten hoe je planten moet kweken dan is er op het internet in ieder geval genoeg informatie te vinden. Je hoeft dus geen tuinier te zijn en kunt met behulp van het internet een eind komen!

Tuinmeubilair

Misschien wel het belangrijkste aspect van de tuin is het meubilair. Het moet lekker zitten, functioneel zijn en het liefst ook nog prettig voor het oog zijn. Helaas is dit hoogstwaarschijnlijk de duurste verandering van allemaal. Gelukkig zijn er dan altijd nog plaatsen waar korting wordt aangeboden. Neem bijvoorbeeld de goedkope tuintafels van tuinmeubelen.nl. Voor elk budget is ergens wat te vinden.

Houd in gedachten dat nieuw tuinmeubilair een investering is. Het kan jaren mee, zolang je het maar netjes onderhoudt. Schaf bijvoorbeeld voor de tafel en stoelen een beschermingshoes aan. Zo weet je zeker dat het weer geen invloed zal hebben op jouw nieuwe meubels.

Accessoires

 

Last but not least! Accessoires in de tuin, het is net zo belangrijk als in huis. Het maakt van de losse delen een geheel. Ze geven het gevoel dat er geleefd wordt. Het woord “gezellig” moet in je opkomen wanneer je de tuin in stapt.

Het aanbrengen van accessoires is tevens een manier om op een goedkope manier jouw tuin te restylen. Mocht een geheel nieuwe tuin niet binnen het budget passen, dan is het aanschaffen van nieuwe kussentjes en plantenpotten al hartstikke leuk. Denk vooral niet dat enkel nieuwe bestrating en een geheel nieuwe tuinset het verschil zullen maken. Wanneer de grote lijnen in jouw tuin goed zijn, is juist het veranderen van de accessoires een goede optie.

Zo te zien heeft er nog niemand gereageerd. Ben jij van plan om de tuin op te knappen? Deel jouw tips met ons en andere lezers in de comments!   Deel jouw mening en reageer als eerste!
Reageer ook op dit artikel