Claudia
Thuis / Energie Leestijd: 4 minuten
Energiekosten zijn voor veel mensen een doorn in het oog. De rekening lijkt ieder jaar ook nog eens hoger te worden. Hoog tijd dus om maatregelen te treffen. Ontdek snel hoe je flink kunt besparen op energie. Lees het artikel

Tips om energie te besparen

Leestijd: 4 minuten

Van tips zoals ‘’Zet de kachel een graadje lager’’ en ‘’Douche een minuutje korter!’’ hebben we allemaal wel eens gehoord. Energie besparen kan echter op veel meer manieren. Wij vertellen je hoe!

Doe een tariefcheck

De kans is groot dat je onnodig teveel betaalt voor energie, en dat is zonde. Gelukkig is het tegenwoordig mogelijk om helemaal gratis en zonder enige verplichtingen een gratis tariefcheck te doen. Binnen enkele minuten weet je of je elders een beter energietarief kunt krijgen. Door steeds te vergelijken en over te stappen naar een andere energieleverancier kun je ieder jaar honderden euro’s besparen! Dat geld kun je natuurlijk beter uitgeven aan leuke dingen. Je kunt nu zelfs tijdelijk kosteloos ontdekken hoe je jouw energierekening kunt verlagen en ook nog eens kans maken op een weekendje Center Parcs t.w.v. €500. Wacht dus niet langer en doe de tariefcheck!

 

Gouden tip van Goedkoop.nl

Ontdek hoe je jouw energierekening kunt verlagen en maak kans op een weekendje Center Parcs!

Klik hier

Zorg voor goede isolatie

Merk je in de winter dat het niet lang warm is in huis? Ook als je de verwarming een stukje hoger hebt gezet? Dit komt waarschijnlijk, omdat een aanzienlijk deel van de warmte je huis via de muren verlaat. In dit geval is spouwmuurisolatie dé oplossing. Laat je woning voor relatief weinig geld goed isoleren. De warmte in huis ontsnapt dan niet meer. Hierdoor hoef je niet te blijven stoken en zul je flink besparen op je energiekosten in de koude wintermaanden. Benieuwd geworden naar de mogelijkheden? Vraag dan geheel gratis een offerte aan. 

Zonnepanelen

Vroeger was het praktisch ondenkbaar om zonnepanelen aan te schaffen. Echter plaatsen tegenwoordig steeds meer mensen de duurzame panelen op hun dak. De prijzen zijn namelijk sterk afgenomen, en dat pakt extra besparend uit! In het begin lijkt het een fikse investering, maar hiermee bespaar je jaarlijks honderden euro’s. Deze investering heb je dus snel terugverdiend, en daarna begin je met flinke winst maken. En alhoewel zonnepanelen er kwetsbaar uitzien, zijn ze alles behalve zwak. Met een levensduur van minstens 25 jaar houd jij straks bakken vol geld over! Maak ook kennis met deze top uitvinding en vraag snel een gratis zonnepanelen offerte aan. Hoe duurzamer, hoe beter.

Smart home-producten

Heb je wel eens gehoord van smart home-producten? Verlichting, thermostaat, TV… noem maar op. Alle elektronica kan smart (oftewel slim en besparend). Het doel van deze smart home-producten is ons het leven wat makkelijker maken. Waarschijnlijk moet je er even voor gaan zitten om te bekijken welk van deze producten het beste bij jou past, maar teleurgesteld ga je in ieder geval niet zijn. Wanneer alles staat en werkt, heb je er in principe geen omkijken meer naar. Een ‘slim’ huis biedt dezelfde voordelen als technologie in het algemeen: voornamelijk gemak, maar ook besparing van tijd, geld en energie! Zelfs wanneer je niet thuis bent, doen ze hun werk. En ze zijn ook nog eens van afstand te besturen. Verder detecteren ze wanneer je thuis bent, en kunnen ze zelf aan/uit gaan. Is een smart TV misschien iets voor jou? Of wil je slimme verlichting eens uittesten?  Je kunt nu zelfs een smart home-product naar keuze winnen. Neem ook zeker even een kijkje bij 50five, want zij helpen je zelfs bij de installatie van jouw nieuwste product. 

 

Gouden tip van Goedkoop.nl

Win een Nest thermostaat, Philips Hue pakket of een Google Home speaker (altijd prijs)!

Klik hier

Alle kleine beetjes helpen

Uiteindelijk is energie besparen een stuk makkelijker dan je denkt. Op kleine dingetjes letten, scheelt je al heel wat geld en energie. Een groot onderdeel van je stroomverbruik komt door verlichting. Dit verbruik verlaag je eenvoudig door het licht uit te zetten in ruimtes waar je niet bent. Ook een erg besparende en tegelijkertijd gezellige oplossing is het 's avond aansteken van kaarsen. Deze geven licht én warmte, en hierdoor kun je dus een lampje uit doen en de verwarming wat lager zetten. Ook dagelijks een minuutje minder douchen is een enorme energiebespaarder, want warm water heeft een grote invloed op je energiekosten. Ten slotte: zet de verwarming 's nachts laag of zelfs helemaal uit. Deze besparing zul je direct merken. Zeker als je in een wat ouder huis woont dat minder goed is geïsoleerd, heeft dit veel effect op je energieverbruik. Je zult dit zelf niet doorhebben in je slaap, maar je portemonnee zal er zeker erg blij van worden!

 

Zo te zien heeft er nog niemand gereageerd. Op welke manier bespaar jij energie?    Deel jouw mening en reageer als eerste!
Reageer ook op dit artikel