Florence
Thuis / Energie Leestijd: 3 minuten
Wanneer je zakelijk een contract voor je energieafname gaat afsluiten, dan kom je voor de nodige keuzes te staan. Zo zijn er bijvoorbeeld heel veel soorten energie. MKB energie is er daar slechts één van. Het is niet gemakkelijk om de juiste keuzes te maken wanneer je niet weet wat elk soort energie eigenlijk inhoudt. Daarom is het fijn om daar wat handvatten bij te hebben. Die vind je op deze plek. Alles is hier op een rij gezet zodat je gemakkelijk weet wat elke vorm is en waar het voor staat. Lees het artikel

Welke soorten energie zijn er?

Leestijd: 3 minuten
 

Wanneer je zakelijk een contract voor je energieafname gaat afsluiten, dan kom je voor de nodige keuzes te staan. Zo zijn er bijvoorbeeld heel veel soorten energie. MKB energie is er daar slechts één van. Het is niet gemakkelijk om de juiste keuzes te maken wanneer je niet weet wat elk soort energie eigenlijk inhoudt. Daarom is het fijn om daar wat handvatten bij te hebben. Die vind je op deze plek. Alles is hier op een rij gezet zodat je gemakkelijk weet wat elke vorm is en waar het voor staat. Dat is ideaal.

De manier van opwekken

De eerste manier waarop je de soorten energie kan onderscheiden, is de manier van opwekken. Wanneer je kijkt naar energie die uit fossiele bronnen komt, dan heb je het over grijze energie. Die is dus wel voordelig en gemakkelijk te krijgen, maar die is wel wat minder milieuvriendelijk. Wanneer je kijkt naar de energiesoorten die worden opgewekt op een natuurvriendelijke manier, dan wordt dat groene energie genoemd. Het is dan juist zo dat deze energie uit natuurlijke bronnen komt. Dit kan dus in veel opzichten voordeel aan mens en maatschappij bieden. Er is echter nog meer.

Heel veel andere vormen

Het is goed om te weten dat grijs en groen slechts een eerste vorm van indelen is. Er zijn nog veel meer manieren waarop je energie kunt indelen. Zo heb je bewegingsenergie. Dit is energie die uit beweging vrijkomt. Daarnaast heb je lichtenergie. Een andere bekende vorm is natuurlijk kernenergie. Daarnaast is ook thermische energie een hele bekende vorm. Al deze opties worden gebruikt. De meest bekende vorm van energie is echte elektrische energie. Die wordt veel gebruikt. Het is dus niet gek dat het eigenlijk altijd over die vorm gaat als het over energie gaat.

De vormen van duurzame energie

Ook als het over duurzame energie gaat zijn er tegenwoordig talloze verschillende vormen. Dat betekent dus ook dat het op die manier belangrijk is om het onderscheid te kennen. De overeenkomst is dat ze allemaal uit de natuur worden opgewekt. Het verschil is echter de bron. Zo is er de energie van de zon. Daarnaast is er de energie van de wind. Ook opties zoals biomassa, aardwarmte en waterkracht worden veel gekozen. Dat maakt het dus zeker ook de moeite waard om te kijken of je zakelijk ook duurzamer kunt zijn met energie op maat.

Vergelijken en direct benutten

Het is slim om op zoek te gaan naar de juiste vorm van energie door gewoon online een vergelijkingstool te gebruiken. Daarmee kan je namelijk heel snel inzien hoe verschillende leveranciers aan hun energie komen. Ook kan je op die manier gemakkelijk bepalen wat voor je de meest groene en meest voordelige optie is. Aan de hand daarvan kan je dan zakelijk een contract afsluiten. Overigens werkt dit voor particulieren op deze manier. Zo is er dus op elke wijze te zorgen dat je het beste voor jezelf kunt bereiken. Dat is waar het om gaat.

Zo te zien heeft er nog niemand gereageerd. Er zijn nog geen reacties.   Deel jouw mening en reageer als eerste!
Reageer ook op dit artikel