Richard
Thuis / Energie Leestijd: 3 minuten
Veel mensen hebben natuurlijk een gasleverancier. Net zoals energie is gas ook enorm gestegen de afgelopen tijd. We kunnen er niet aan ontkomen, want we hebben het nou eenmaal nodig. Het is geen abonnement, wat je zomaar even kunt stopzetten. Echter, je kunt wel overstappen naar een andere leverancier. Uiteraard moet dat wel voordelig voor je uit kunnen pakken. In dit artikel lees je alles over het vinden van de goedkoopste gasleverancier voor jou. Lees het artikel

Wie is de Goedkoopste gasleverancier

Leestijd: 3 minuten

Goedkoopste stroom en gasleverancier 2022

Anno 2022 is het lastig om een goedkope gasleverancier te vinden. Overal zijn de prijzen gestegen en goedkoop is bijna niemand meer. Hopelijk komt er snel weer een tijd waarin de prijzen flink gaan dalen, maar tegen die tijd moeten we er maar het beste van maken. De hoge prijzen zijn allemaal te danken aan de oorlog in Oekraïne en de crisis met Rusland. Hoe het er naar uitziet, blijven de prijzen dan ook nog een tijd zo hoog. Probeer daarom altijd op zoek te gaan naar de goedkoopste gasleverancier.

Wie is de goedkoopste gasleverancier?

Wie de goedkoopste gasleverancier is, verschilt eigenlijk per huishouden. Het hangt vaak af van jouw eigen gebruik. Daarom is een gasleverancier enorm persoonlijk. Hoewel kennissen misschien een goedkope gasleverancier aanraden, hoeft die voor jullie niet de goedkoopste te zijn. De ene gasleverancier is goedkoper bij een hoog verbruik, terwijl de ander juist voordeliger is voor mensen die heel weinig verbruiken. Het ligt dus aan de gezinssamenstelling en of je bijvoorbeeld dagelijks kookt of vaker buiten de deur eet.

Goedkoopste gasleverancier vergelijken

Gelukkig zijn er handige tools om achter de goedkoopste elektriciteit en gasleverancier te komen. Het is verstandig om diverse websites, zoals die van energieleverancier Vattenfall, te raadplegen. Deze websites hebben een overzicht met de goedkoopste gasleverancier voor jouw huishouden. Bovendien is het verstandig om acties in de gaten te houden. Elke leverancier is op een moment de goedkoopste, zolang je aan een actie mee doet. Die actie is vaak maar voor een tijdje geldig, waardoor deze daarna weer stijgt voor jou. De truc is om dan weer over te stappen naar de goedkoopste, want er is altijd weer een gasleverancier met een andere deal of actie.

Om de prijzen goed te kunnen vergelijken, moet je natuurlijk wel eerlijk zijn over de informatie die je invult. Het is belangrijk om jouw huidige adres op te geven en het verbruik. Als je daar geen idee van hebt, kun je ook altijd hulp krijgen bij het inschatten. Het is wel belangrijk dat deze informatie zo goed als klopt, want alleen dan krijg je de goedkoopste leveranciers voor jouw huishouden te zien.

Houd er ook rekening mee dat je bij alle verschillende aanbieders de kleine lettertjes goed leest. Dat is ook een onderdeel van het vergelijken van de contractvoorwaarden. Een leverancier kan voor jou wel de goedkoopste zijn, maar uit de kleine lettertjes kan altijd iets anders blijken.

Goedkoop of groen?

We zijn natuurlijk allemaal op zoek naar de goedkoopste energie en gasleverancier. Alleen richt je je met aardgas niet direct op de toekomst. In de toekomst moeten we namelijk helemaal van het aardgas af zijn en moeten er duurzamere manieren zijn om aan stroom en elektriciteit te komen. Dit moet bij 2050 gerealiseerd zijn, maar het is nooit verkeerd om je daar nu al op te richten. Duurzaamheid is namelijk niet alleen belangrijk in de toekomst, maar speelt nu ook al een grote rol. De duurzame optie waar we nu ook al uit kunnen kiezen is groen gas. Dit gas is niet opgewekt uit de grond, maar juist gemaakt van natuurlijke grondstoffen. Door voor groen gas te kiezen verandert er niks aan het gebruik in huis en hoeft er ook niks aangepast te worden. Je bent echter wel op een veel duurzamere manier aan het leven, dus denk daar ook zeker aan als je energieleveranciers gaat vergelijken.

Zo te zien heeft er nog niemand gereageerd. Er zijn nog geen reacties.   Deel jouw mening en reageer als eerste!
Reageer ook op dit artikel