Richard
Thuis / Klussen Leestijd: 3 minuten
Licht brengt sfeer. Waar je een lichtbron plaatst en hoe sterk die schijnt kan een wereld van verschil maken. Daarom raden wij je aan om goed na te denken over de plekken die je wil verlichten en om op alle Led-spots dimmers te plaatsen zodat je de lichtsterkte zelf kunt regelen Lees het artikel

3 tips bij het vinden van voordelige dimmers

Leestijd: 3 minuten

Natuurlijk kies je voor een led spot, want die zijn meer dan 90% goedkoper dan ‘gewone’ lampen en gaan veel langer mee. Meestal zijn ze goed voor ruim 50.000 lichturen voor ze vervangen moeten worden. Daar kan geen spaarlamp tegenop! Inbouw en opbouw Led-spots zijn niet alleen in je huis de beste manier om je eigen sfeer te creëren, maar ook in je tuin en op je terras of balkon zijn het echte sfeermakers. Zeker in combinatie met handige dimmers. Maar wat is een goede dimmer? Die van mindere kwaliteit veroorzaken vaak haperingen in het licht en hebben maar twee standen: schijnwerper en bijna donker. Led-spotjes van ledinbouwspotsleds.nl zijn van de allerbeste kwaliteit en dat geldt ook voor de dimmers die je er kunt kopen. Maar er is ook heel veel keuze in led-dimmers. Welke Led-dimmer voldoet aan jouw lichtwensen ligt aan je buitenoppervlakte, de begroeiing, de ligging en de sfeer die je wil creëren. We geven je 3 slimme tips om de juiste dimmer te kiezen.

1. Makkelijk te installeren

Ledspots en dimmers zijn vrij eenvoudig te installeren. Als je de bijgeleverde instructies stap voor stap volgt is het echt een fluitje van een cent. Let er wel op dat Led-spots en dimmers voor buiten aanschaft want die kunnen tegen een regenbuitje. Led-spots inbouwen in je terras of muur geeft direct een hele chique uitstraling. Maar je kunt een Led-spots ook gewoon tegen de muur of aan het plafond schroeven. De combinatie van plafondspots met een dimmer kan een erg sfeervol effect geven aan bepaalde ruimtes.

2. De ene dimmer is de andere niet

Als je nog een dimmer hebt liggen is het natuurlijk verleidelijk om die te gebruiken voor je Led-spots. Helaas is het niet zo eenvoudig. Een dimmer heeft namelijk een minimaal vermogen waar je rekening me moet houden. Led-spots zijn namelijk zo energiezuinig dat het vermogen onder dat van de dimmer uitkomt. In dat geval werkt het dimmen niet, of heel slecht. Een vuistregel is dat je een fase-afsnijdende dimmer nodig hebt voor het regelen van Led-spots.

3. Gemak dient de dimmer

Je kunt meerdere Led-spots op een dimmer aansluiten zodat je een compleet licht-oppervlak kunt regelen qua lichtsterkte. Het is ook mogelijk om op afstand te dimmen. Zo zijn er dimmers die je met een afstandsbediening bediend en het is zelfs mogelijk om de Led-spots te connecten met je WIFI zodat je ze via je smartphone, tablet of laptop kunt instellen. Vraag je leverancier van Led-spot en Led-dimmers naar de mogelijkheden.

Zo te zien heeft er nog niemand gereageerd. Heb jij wel eens een dimmer geïnstalleerd? Wat is je ervaring hiermee?   Deel jouw mening en reageer als eerste!
Reageer ook op dit artikel