Lisa
Thuis / Klussen Leestijd: 3 minuten
Je gaat naar de hogeschool of universiteit, een nieuw hoofdstuk in jouw leven. Misschien heb je er wel voor gekozen om op kamers te gaan. Ontzettend leuk, allemaal nieuwe ervaringen, vriendschappen en hoogstwaarschijnlijk héél véél feestjes! Bij op kamers gaan hoort uiteraard een nieuwe inrichting. Aangezien jouw budget waarschijnlijk niet heel groot is, hebben we wat DIY tips voor je! Lees het artikel

DIY decoratie voor in jouw studentenkamer

Leestijd: 3 minuten

Wanddecoratie

Je bent student, dus een van Gogh aan de muur is geen optie. De standaard fotolijstjes zijn natuurlijk leuk, maar wat nu als je die persoonlijke foto’s naar een hoger niveau tilt? Bijvoorbeeld jouw kiekje op hout!

Wat heb je hiervoor nodig?

Stap 1.

Zorg dat jouw stuk hout minstens zo groot is als de foto. Tevens is het van belang dat het hout goed geschuurd is. Smeer vervolgens het hout in met de vernis, gebruik hiervoor de kwast.

Stap 2.

Leg de foto op het hout, met de voorkant op het hout. Je wilt immers de foto overbrengen. Druk het papier goed aan, zorg dat het overal in contact is met het hout en er geen vouwen zijn. Laat het nu een nachtje drogen.

Stap 3.

Na ongeveer 12 uur kun je zachtjes het papier verwijderen. Maak hiervoor de spons goed nat en wrijf zachtjes het papier van het hout. Doe dit voorzichtig, je wilt de inkt niet wegvegen.

Stap 4. 

Laat het hout nu drogen. Breng wanneer het droog is een nieuwe laag vernis aan, dit beschermt de inkt. Opnieuw laten drogen en jouw foto-op-hout is klaar! Hang het ergens of zet het ergens neer.

Plantjes en potjes

Menig mens heeft graag een beetje groen in huis. Het geeft sfeer en is in veel gevallen ook nog eens goed voor de gezondheid. Toch zijn planten over het algemeen redelijk prijzig en dan hebben we het over de potten nog niet eens gehad. Een nadeel van planten; je moet ze verzorgen. Laten we eerlijk zijn, je hebt het al druk genoeg met jezelf en planten verzorgen staat onderaan jouw to-do lijst. Gelukkig zijn er plantensoorten die heel weinig verzorging nodig hebben; cactussen.

Geef een leuke draai aan de manier waarop jij jouw cactussen tentoonstelt. Koop een aantal glazen potten met deksel. Plaats de cactus met wat aarde in de deksel. Zorg dat je wat gaatjes in de deksel prikt, een plant heeft immers zuurstof nodig. Zet het potje voorzichtig over de cactus en draai zachtjes aan.

Vergeet niet de cactus ongeveer een keer per maand water te geven. Ook cactussen hebben een heel klein beetje liefde nodig.

Op het bureau

Als student zul je veel uren aan je bureau besteden, dat is in ieder geval de bedoeling. Om het bureau een beetje geordend te houden, kun je zelf een muurorganizer maken. Niet alleen handig, maar ook nog eens leuk om naar te kijken.

Benodigdheden:

Een compleet stappenplan kun je hier checken. Uiteraard kun je het bord verder nog naar wens versieren en eventueel andere elementen toevoegen. Gebruik jouw creativiteit en dan heb jij straks een unieke studentenkamer. Succes!

 

Zo te zien heeft er nog niemand gereageerd. Wat zijn jouw favoriete DIY-projecten? Laat het ons weten in de reacties!   Deel jouw mening en reageer als eerste!
Reageer ook op dit artikel