Lan
Thuis / Klussen Leestijd: 2 minuten
Je hebt een klus die wilt uitbesteden, maar wilt er niet te veel geld aan kwijt zijn? Dan ligt het voor de hand om een goedkope klusser te zoeken. Bijvoorbeeld een voordelige schilder die de muren in je woning komt sauzen. Of die de kozijnen aan de buitenkant van de woning een onderhoudsbeurt geeft. Waar je op moet letten? Dat vertellen we in dit artikel. Lees het artikel

Een goede klusser vinden doe je zo

Leestijd: 2 minuten

Klussers en schilders hebben allemaal een eigen prijs voor verschillende werkzaamheden. Deze variatie in tarieven maakt het voor jou mogelijk om een keuze te baseren op basis van tarieven, maar dit moet niet de hoofdreden zijn: kwaliteit en vakmanschap zijn leidend in de te maken keuze.

In contact komen met meerdere bedrijven

Een eerste voorwaarde om een vergelijking tussen vakmannen te maken, is dat je in contact komt met meerdere bedrijven. Heb je bijvoorbeeld een schilder nodig? Het is dan mogelijk om verschillende prijsvoorstellen te ontvangen. Je hoeft daarvoor echt niet elk schildersbedrijf afzonderlijk voor te benaderen. Het is een voordeel dat je via één platform, namelijk Werkspot een goede schilder vindt. Het enige wat je hoeft te doen, is de opdrachtomschrijving te geven en eventueel foto´s te uploaden van de klus. Op basis daarvan hebben schildersbedrijven de mogelijkheid om jou een passend voorstel te doen. Die vergelijk je dan met elkaar.

Prijs niet doorslaggevend

Als je meerdere voorstellen ontvangt zal het zo zijn dat degene met het laagste tarief altijd zeer aantrekkelijk is. Je ziet al snel welke vakman het voordeligst een voorstel doet voor de klus, maar dat hoeft natuurlijk niet de meest passende te zijn. Iedere klus vergt vakmanschap en dat zal de doorslaggevende factor zijn bij het inschakelen van een schilder of andere vakman. Selecteer een in te schakelen vakman liever op kwaliteit, reviews en geleverd werk zodat de gehanteerde tarieven ondergeschikt belang dienen. Hierdoor ben je er altijd zeker van dat de juiste vakman bij jou aan de slag gaat.

Gelijke prijzen? Kies voor kwaliteit

Zijn er meerdere schilders die dezelfde prijs hanteren? Of die elkaar weinig in de hoogte van de prijs ontlopen? In dat geval kies je natuurlijk de beste vakman uit. Hoe kom je er dan achter wat de beste vakman is? Dat is gemakkelijk door reviews over deze professionals door te nemen. In de reviews maak je kennis met de ervaring van anderen die de vakman eerder hebben ingehuurd voor een klus. Op deze manier vind je de beste vakman. Wil je voordeliger uit zijn? Als je bijvoorbeeld meerdere schilderklussen hebt liggen, leidt dat mogelijk tot een combinatiekorting. Het is voor schildersbedrijven aantrekkelijker om in één keer een grote opdracht aan te nemen. Ga daarom in overleg met de schilder om een korting aan de kaak te stellen.

1 Reactie
  1. S. Roeplall S. Roeplall

    Ik zoek een niet al te dure klusjesman voor wat karweitjes.

Reageer ook op dit artikel