Claudia
Thuis / Klussen Leestijd: 4 minuten
Je wilt het, maar je ziet er vast tegen op: de opknapbeurt van jouw badkamer. Echter hoeft dit je helemaal niet zoveel te kosten als je misschien zelf al uitgerekend hebt. Wist je dat je met kleine aanpassingen een simpele badkamer al een luxe uitstraling kunt geven? Wij vertellen je welke geweldige, goedkope badkamer items jij nooit meer wilt missen! Lees het artikel

Wat zijn de leukste goedkope badkamer items voor een kleine badkamer

Leestijd: 4 minuten

Na het lezen van dit artikel creëer jij gemakkelijk jouw droombadkamer zonder dat deze duur hoeft te zijn. Ga er dus maar eventjes goed voor zitten en laat je inspireren door onze tips om jouw badkamer er helemaal zo te laten uitzien als jij wil, en dat uiteraard zonder je bankrekening te plunderen.

1. Douche of bad?

Hou jij van een heet, ontspannen bad na een lange dag? Als je zo goedkoop mogelijk uit wilt zijn, denk hier dan toch maar een tweede keer over na. Een douche is namelijk veel goedkoper dan een bad. Is een bad toch onmisbaar voor je, dan raden we je aan om te kiezen voor een twee-in-één-optie. Oftewel een ligbad waar je zelf de sproeier van op de muur kan monteren. Hiervoor moet je bad in een hoek geplaatst zijn zodat dit direct twee muren van de douche bevat. Voeg nog een glazen wand toe als derde muur om het water binnen te houden, en klaar is kees. Dit is een stuk goedkoper dan gewoon een bad aanschaffen.

2. Goedkoop materiaal

Tegels maken of breken een badkamer. De kans is dus groot dat de jouwe aan vervanging toe zijn. Volg deze meester tip dan zeker op: ga op zoek naar goedkoop materiaal. Dit gaat het best in de winkel of via een webshop. Als je een echte klusser bent of kent, kun je ook goedkoop materiaal zoals hout kopen om hier vervolgens zelf wat van te maken. Verder wordt er tweedehands ook genoeg leuks aangeboden, want er zijn een hoop mensen die voor een kleine prijs hun mooie spullen wegdoen. Win-win!

3. Verlichting

Een badkamer heeft uiteraard verlichting nodig. Bedenk dus eens goed welke lampen het beste bij jouw interieur passen, want de keuze is reuze! Voorzie bijvoorbeeld goede, straffe lampjes of spotjes boven de wastafel. Voor de rest heb je normaal geen felle lichten nodig. Een gezellige schemering staat vaak nog knusser voor in de badkamer. Overdreven veel licht is niet nodig, dus des te meer reden om hierop te besparen.

4. Sanitair

Grote sanitair merken zie je meteen opduiken zodra je onderzoek gaat doen naar een nieuwe badkamer. Laat je vooral niet misleiden door deze populaire merken, want de prijzen kunnen nogal hoog oplopen. Er zijn meer dan genoeg sanitair merken met een goede kwaliteit maar een veel lagere prijs in verhouding. Vandaar is het erg belangrijk om prijzen met elkaar te vergelijken. Doe dit dus voordat je iets aanschaft. Op deze manier voorkom je dat je teveel betaalt of dat je achteraf gezien zelfs een miskoop hebt gedaan. Ook is hier tweedehands kopen weer een goed idee.

5. Groen

Dit zien we momenteel steeds meer: een leuk plantje of zelfs een bloemetje in de badkamer. Dit maakt de boel een stuk gezelliger en het ziet er ook nog eens hartstikke stijlvol uit. Denk er maar eens over na, want welk plantje zou mooi bij de indeling van jouw badkamer staan? Een kleine, simpele cactus of hangplant heeft nauwelijks verzorging nodig en het straalt zoveel meer uit. Daarnaast kost dit je ook slechts een paar euro’s. Wacht dus vooral niet langer en haal snel een mooi stukje natuur bij jou naar binnen!

6. Accessoires

Heb je bovenstaande punten afgewerkt? Dan blijven de accessoires natuurlijk nog over. Denk hierbij aan leuke zeepjes, glashouders, tandenborstelhouders, en matchende handdoeken incl. handdoekrek of -haken. Zo maak jij jouw badkamer helemaal af, en dat met behulp van goedkope badkamermeubels! Tegenwoordig vind je alles wat je maar kunt bedenken, en dat hoeft niet eens duur te zijn. Je hebt zelfs een waterdichte radio voor in de badkamer. Zet je maar alvast schrap voor een persoonlijk, privé concert in jouw nieuwe pracht badkamer!

 

Zo te zien heeft er nog niemand gereageerd. Welke goedkope badkamer items heb jij thuis?   Deel jouw mening en reageer als eerste!
Reageer ook op dit artikel