Richard
Thuis / Klussen Leestijd: 2 minuten
Voor iedere klus heb je een andere container nodig. De ene klus is immers groter dan de ander. Welke container je het best kunt kiezen, kan soms best een lastige vraag zijn. Gelukkig ben je niet de eerste die die vraag heeft gesteld. Daarom zetten we een paar situaties op een rij. Lees het artikel

Welke container heb je nodig om puin af te voeren?

Leestijd: 2 minuten

Container voor badkamer vernieuwen

Wil je een badkamer vernieuwen? Dan krijg je te maken met puin van de wand- en vloertegels, een toilet dat je vervangt, van de douche zelf of van een badmeubel. Meestal is een container huren van 3m3 voldoende. Wanneer je alleen tegeltjes en keramische producten wilt afvoeren, kun je het best een puincontainer gebruiken. Heb je ook een bad of douchecabine af te voeren, dan is een bouwafvalcontainer een beter idee.

Container voor keuken vernieuwen

Wanneer je de keuken gaat vernieuwen, werk je met verschillende afvalstromen: hout, puin, leidingwerk, grofvuil en verpakkingsmateriaal. Voor deze klus kun je dan ook het best een bouwafvalcontainer huren. Wil je alleen hout afvoeren, dan is een houtafvalcontainer voldoende. Voor een standaard keuken zou een 3 of 4 m3 container genoeg moeten zijn.

Container voor zand en grond

Voor zand en grond is het vrij eenvoudig te bepalen welke container je nodig hebt. De hoeveelheid grond die je kunt vervoeren, kun je met een simpele berekening bepalen. Reken eerst uit hoeveel vierkante meter het oppervlak is wat afgegraven moet worden. Daarna bereken je hoe diep je de grond gaat uitgraven in centimeters. Stel dat de tuin 30 vierkante meter is en je de tuin 10 centimeter gaat uitgraven. Dan is de berekening 30x0,10x1,3 = 3,9 vierkante meter. Een bak van 4 vierkante meter voldoet dan.

Je vraagt je misschien af waar ‘1.3’ vandaan komt in de berekening: dit is een marge omdat je de grond nooit zo luchtdicht kunt afvoeren in de container als hoe het nu in de grond zit.

Container voor puin van muren

Puin afvoeren van muren? Daar kun je dezelfde formule voor gebruiken als voor zand en grond. Bereken eerst de vierkante meters en de dikte van de muur. Bereken dan het aantal kuub dat je nodig hebt. Ook hier pas je weer een vermenigvuldiging toe in verband met de luchtdichtheid van het afval.

Kom je er nog niet uit? Aarzel dan niet om contact met de specialist op te nemen. De verhuurder helpt graag om te bepalen welke container je het best kunt huren. Op die manier weet je altijd zeker dat je puin en afval op een goede manier kunnen worden afgevoerd.

Zo te zien heeft er nog niemand gereageerd. Er zijn nog geen reacties.   Deel jouw mening en reageer als eerste!
Reageer ook op dit artikel