Lisa
Thuis / Klussen Leestijd: 3 minuten
Laat de zomer maar komen! Gezellig met de kids leuke dingen doen. Stroop de mouwen op en waag je aan een van deze DIY-projecten. Gegarandeerd plezier met de kids. Ook geschikt voor volwassen kinderen! Lees het artikel

Zomerse DIY-projecten

Leestijd: 3 minuten

De meteorologische zomer begint op 1 Juni. Ook de weersomstandigheden in ons kikkerlandje suggereren dat de zomer is begonnen. Het is heerlijk om in de zomer buiten te zijn, in de tuin of op het terras te zitten en genieten van het lekkere weer. Mocht je liever met de handen bezig zijn, dan hebben wij wat leuke DIY-projecten waarmee je aan het werk kunt!

Stoepkrijt

Je kunt het natuurlijk kopen in de winkel, maar hoe leuk is het wanneer de kids met hun zelfgemaakte stoepkrijt de straat op kunnen? Daarbij komt, het is ontzettend simpel. Zelfs wanneer je geen handige harry bent, kun je prima stoepkrijt in elkaar flansen en dit is hoe;

Ingrediënten: gips, kleurstof, water, siliconen ijsblokvorm, plastic beker, plastic lepel.

Stap 1. Doe een beetje gips in de plastic beker. Vervolgens voeg je vijf druppels kleurstof toe. Voeg een beetje water toe en roer het geheel tot een massa. Zorg dat er geen klontjes achterblijven. Herhaal dit proces met andere kleuren indien van toepassing. Schep vervolgens de massa in de siliconen ijsblokvorm. Zet de vorm opzij en laat het geheel drogen gedurende de nacht.

Stap 2. Indien je gebruik hebt gemaakt van de siliconen vorm, kun je de krijtjes nu makkelijk uit de vorm duwen. Mochten ze nog niet helemaal droog zijn, leg ze dan op een stuk keukenrol. Laat ze hier liggen tot ze helemaal droog zijn. Eenmaal droog is het tijd om naar buiten te gaan en ze uit te proberen. Veel krijt plezier!

Gigantisch Jenga

Gewoon Jenga is al leuk, kun je nagaan hoe leuk gigantisch Jenga is! Het leuke van dit DIY-project; hier heb je de rest van je leven lol aan.

Ingrediënten: houten planken, verf, zaag, schuurpapier.

Zaag de planken in gelijke stukken. Zorg bij aankoop dat er geen rare bulten of gaten in de planken zitten, aangezien ze goed moeten glijden. Schuur vervolgens de randen zodat alles mooi glad is. Geef vervolgens de zojuist geschuurde delen een kleur

naar keuze. Een beetje kleur kan nooit kwaad! Stapel ze op de welbekende Jenga manier en spelen maar!

Schommel

Je kunt je vast nog herinneren dat je als kind op de schommel zat. Dat gaf een enorm euforisch gevoel. Alsof je kon vliegen! Het is daarom hartstikke leuk om zelf zo’n ding in elkaar te zetten en daar samen met de kinderen van te genieten.

Ingredienten: Touw, plankjes, houten kralen, boor (9,5mm), schuurpapier, 2 metalen ringen

Stap 1. Afhankelijk van welk type hout je hebt gekocht, moet je of wel of niet de planken in gelijke stukken zagen. Gebruik vervolgens het schuurpapier om alles netjes glad te schuren.

Stap 2. Boor 9,5 millimeter grote gaatjes in de plankjes, zoals zichtbaar op de foto. Mochten de houten kralen een te klein gat hebben, boor deze dan met dezelfde boor nog eens in.

Stap 3. Zorg voor twee gelijke stukken touw om de plankjes en kralen aan te rijgen. Doe dit om-en-om. Plank, kraal, plank, kraal
et cetera. Brand de touw uiteinden om te voorkomen dat ze uiteenrafelen. 

Stap 4. Trek aan de touwen zodat aan elke zijde één lang stuk ligt. Leg nu een knoop tussen het korte en lange eind. Belangrijk is om hierbij de “anchor bend knot” te gebruiken.

De schommel is nu klaar! Het enige wat je nog hoeft te doen is bedenken op welke hoogte je hem wilt hebben. Uiteraard moet je hem ook nog even ophangen, hier gebruik je de metalen ringen voor. Zoek een mooie plek en wij wensen jou graag veel schommel plezier!
Zo te zien heeft er nog niemand gereageerd. Heb jij zelf nog leuke DIY-projecten? Laat het ons weten in de reacties!   Deel jouw mening en reageer als eerste!
Reageer ook op dit artikel