Richard
Vakantie / Citytrip Leestijd: 4 minuten
Alles wordt duurder tegenwoordig, zo ook het reizen. Als je er nog budget voor over hebt, wil je de reis ook zo goedkoop mogelijk houden. Vakantielanden als Frankrijk, Spanje en Italië blijven daardoor nog steeds populair deze zomer. Buiten een zon, zee en strandvakantie hebben deze landen veel meer te bieden. Boek bijvoorbeeld een citytrip ter afwisseling. Vaticaanstad is dan zeker een aanrader. Wat we allemaal aanraden, zetten we hieronder op een rijtje. Lees het artikel

Betaalbaar op ontdekkingsreis in Vaticaanstad

Leestijd: 4 minuten

Boek een citytrip naar Rome

Rome is zo’n stad die zeker op jouw reizen lijstje voor moet komen. Het is niet voor niks een van de meest bezochte steden in de wereld. Rome is een van de oudste steden in Europa en dat maakt deze plek ook zo populair. Veel mensen boeken een citytrip hiernaartoe voor de boeiende en lange geschiedenis die het met zich mee brengt en voor de historische monumenten die er zoveel te zien zijn.

Zeg je Rome dan zeg je natuurlijk het Colosseum. Het is het grootste amfitheater ter wereld en is heel lang geleden gebouwd. Vroeger werden hier dan ook gladiatorengevechten en grote spelen gehouden. Het was toen zelfs mogelijk om de arena onder water te zetten. Zo konden grote zeeslagen worden nagespeeld.

Het bezoek van het Colosseum is natuurlijk indrukwekkend, maar we kunnen ons ook voorstellen dat je foto’s wil maken van deze mooie plek. Loop na jouw bezoek dan ook naar het kruispunt van de Via Nicola Salvi en Via degli Annibaldi. Vanuit hier kun je prachtige foto’s maken van het Colosseum.

Het is ook zeker aan te raden om terug te lopen via het Palatijn. Op deze berg zijn namelijk de ruïnes van de paleizen te vinden die de keizers lieten bouwen. Als je een ticket voor het Colosseum hebt, heb je ook automatisch toegang tot deze heuvel.

Aan de andere kant, kun je ook nog ruïnes bezoeken bij het Forum Romanum. Er zijn hier tientallen belangrijke bouwwerken uit het Romeinse Rijk te bewonderen. De Romeinen brachten hier ook veel tijd door. De markten en publieke aankondigingen werden hier gehouden. Maar, ze kwamen hier ook bijeen om de tempels te bezoeken. Zo zijn er nog veel meer mooie gebouwen die een bezoekje waard zijn als je ooit in Rome bent.

Ontdekken in Vaticaanstad

Als je Rome al prachtig vond, moet je zeker verder door wandelen naar Vaticaanstad. Veel van zijn belangrijke bezienswaardigheden komen je vast en zeker bekend voor. Vaticaanstad staat namelijk bekend om de Sint-Pietersbasiliek met zijn prachtige koepel, het Sint-Pietersplein en natuurlijk de Vaticaanse Musea met de Sixtijnse Kapel. Allemaal bezienswaardigheden die je niet over mag slaan als je Vaticaanstad bezoekt.

Je kunt alle tickets voor Vaticaanstad op deze pagina vinden. Het is ook zeker aan te raden om deze vooraf al te bestellen. Als je dat niet doet, dan moet je in de rij gaan staan en die rijen lijken soms wel eindeloos te zijn.

De Vaticaanse musea

Je kunt een ticket scoren met een deskundige gids. Je kunt namelijk wel een ticket kopen en genieten van alle kunstwerken, maar dan weet je alsnog maar weinig. Het heeft veel meer toegevoegde waarde om met een gids door deze musea te lopen. Je leert namelijk veel meer over de geschiedenis en kunst dankzij de deskundigheid van de gids. Alhoewel het moeilijk te volgen is als de tour is volgeboekt. Je loopt dan namelijk met best veel mensen door de gangen heen en daardoor kan belangrijke informatie wel eens verloren gaan.

Als je iets meer betaald, kun je in een kleinere groep dezelfde tour doen. Dit is wel echt aan te raden, vooral voor mensen die graag meer te weten komen over geschiedenis. In een kleinere groep heb je namelijk veel meer de mogelijkheid om vragen te stellen, maar ook om aanbevelingen te vragen of over andere zaken te praten. Je hebt de kans om veel meer contact te leggen met de gids wat ook zeker een meerwaarde is voor je bezoek aan deze musea.

De Sixtijnse Kapel

Deze kapel is altijd enorm drukbezocht. Er zijn ook tickets die je toegang geven in de vroege ochtend. Je gaat dan met een kleine groep deze kapel bezoeken. Het is zeker aan te raden om dit ticket te kopen. De Sixtijnse Kapel is doorgaans namelijk zo druk bezocht dat het gebouw zijn totale charme kan verliezen. Dat is enorm zonde. Bovendien is de drukte bij een bezienswaardigheid niet altijd even prettig, voornamelijk als je honderden telefoons of camera’s om je heen ziet flitsen. In een kleine groep komt de Kapel al snel anders over en is de ervaring ook heel anders.

Zo te zien heeft er nog niemand gereageerd. Er zijn nog geen reacties.   Deel jouw mening en reageer als eerste!
Reageer ook op dit artikel